Suomalaiset alkoivat luottaa enemmän kulutusluottoihin

Tilastokeskus on päättänyt tehdä tutkimuksen väestön asenteesta kuluttajien luotonantoon. Vastaajina tutkijat valitsivat 1195 kotitaloutta. Tämä mielipidemittaus tehtiin ajanjaksona, joka alkaa tammikuun 2. päivästä tammikuun 19. päivään.

Väestö asettaa ennätyksiä

Kuten tutkijoille todettiin, suomalaisten kansalaisten luottamus kuluttajien luotonantoon on tässä vaiheessa kasvanut huomattavasti, mikä on eräänlainen ennätys edellisiin kyselyihin verrattuna. Vain yhden kuukauden aikana joulukuusta tammikuuhun henkilöiden luottamus mikroluottoihin nousi 0,2 prosenttiyksikköä. on huomattava, että tämä indikaattori suurelta osin ylittää keskipitkällä aikavälillä ennustetut ennusteet. Siten voidaan väittää turvallisesti, että väestö on lisännyt huomattavasti optimistisia tunteita sekä maan taloudellisesta tilanteesta että työllisyyden tasosta.

Mieliala on melko optimistinen

Samaan aikaan suurin osa vastaajista, sanoi tutkijat kysymyksen laatimisen perheen budjetti, jotta ne eivät sulje pois mahdollisuutta, että jossain vaiheessa, niillä on oltava lisäsäästöjen mutta tässä ne ovat myöntävästi, kun otetaan huomioon tällainen skenaario, jossa on suuri osa ymmärrystä.

Mitä tavalliset ihmiset odottavat

Samaan aikaan lähes kaikki vastaajat ilmaisivat kantansa tulevan vuoden ennusteesta. Joten seuraavien 12 kuukauden aikana heidän odotustensa perusteella odotamme kuluttajatuotteiden hintojen nousevan noin 1,7 prosenttiin.

Miten yrittäjät tuntevat?

Samanaikaisesti tämän tutkimuksen mukaan Suomen liitto yrittäjien päätti tehdä riippumattoman tutkimuksen, joka oli määrä päättää, mitä tunteita ohjaavat yrittäjiä. Päätellen tulokset tehtyjen tutkimusten, taloudelliset odotukset edustajien suomalaisia yrityksiä, mutta silti kunnon tasolla, vaikka viime kuussa, tämä indikaattori laski 1p.p. suurimman osan pessimistinen kuuluu edustajia Rakentamisen liiketoiminnassa taas vähittäiskaupan, tuntuu melko luottavainen asemiinsa, jotta useammat luottamus tulevaisuuteen.