Hakkerit hyökkäävät edelleen kryptovaluuttoihin ja ansaitsevat miljoonia dollareita

Kriittisten valuuttamarkkinoiden asiantuntijat totesivat, että hakkerit ovat jälleen tehostaneet laittomia toimintojaan ja altistaneet hyökkäykset suosittuja digitaalisia valuuttoja vastaan. Ensimmäinen uhri, viimeinen kerta, oli Verge crypto -valuutta, jonka suoja, lähes ilman vaikeuksia, onnistui ohittamaan huijareita. Lähes samanaikaisesti hakkerit tekivät hyökkäyksen Bitcoin Gold -verkosta, infiltraatiorakenteesta, rikollisista, ja he onnistuivat ansaitsemaan yli 18 miljoonaa dollaria.

Tietoturva-alan asiantuntijoina sanotaan, että toukokuun viimeisellä viikolla käytettiin useita hyökkäyksiä Vergen salausvaluutassa, joka kesti useita tunteja. On huomattava, että samaan aikaan yritettiin murtautua useiden muiden digitaalisten valuuttojen infrastruktuureihin. Kokeneiden käyttäjien arvioiden mukaan huijareiden tuotannosta on tullut noin 35 miljoonaa "kolikkoa", joka rahallisesti mitattuna on noin 1,6 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

Ensimmäinen hyökkäys

Tässä tapauksessa on tärkeää huomata, että tällaiset hyökkäykset ovat jo sitoutuneet tähän salausvaluuttaan tämän vuoden huhtikuussa. Tämä tapahtui noin kuusi viikkoa ennen viimeistä hyökkäystä palvelusta, ja hyökkääjät käytti suosikki taktiikka, jonka avulla voidaan syöttää ohjaus lähes kaikki palvelut, ja häiritsevät algoritmi työnsä useita kertoja käyttämään saman summan rahaa. Tämä menetelmä, asiantuntijat kutsutaan "51% hyökkäys." Tällainen hajottaminen kryptovaluutta infrastruktuurin johtuu siitä, että huijari onnistuu saamaan hallintaansa suuren osan verkon, ja kuten "kumoavat" sen, saada määräävän osuuden. Ei myöskään ole tarpeetonta muistaa, että huhtikuun hyökkäyksen aikana hakkerointipotti oli summa, joka on 780 tuhatta dollaria.

Mitä tapahtui kehittäjille

Palvelujen kehittäjät puolestaan alkoivat vastata välittömästi vaaroihin, antaen hätätilanteessa uusia suojapinnoitteita. Heidän mielestään tällaiset toimenpiteet riittävät poistamaan haavoittuvuudet. Mutta käytäntö osoitti, että heidän ponnistelunsa olivat turhia, sillä kuukauden ja puolen kuukauden aikana hakkerit tekivät uuden hyökkäyksen palveluun, mikä toi heille enemmän menestystä. Sekä käyttäjät että asiantuntijat ovat halukkaita uskomaan, että kehittäjät eivät ole epäonnistuneet tehtävissään varmuuden takaamiseksi. Toinen osa sidosryhmiä, olen varma, että rikolliset keksivät uuden tavan, jonka avulla he voivat menestyksellisesti ohittaa laastarit. Ilmeisesti syy toistuvaan hyökkäykseen oli se seikka, että luojat eivät onnistuneet suojelemaan salausvaluutansa haittaamiselta kuin välittömästi ja hakkerit käyttivät sitä.

Luovuttajat puolestaan kieltäytyivät antamasta tältä osin mitään huomautuksia, jotka vahvistavat tai kumoavat tapahtuman tosiasian.

Toinen salausvaluutta hyökkäsi tällä tavoin

Vaikka intohimot riehuivat Vergen ympärillä, huijarit eivät menettäneet aikaa, ja heidät käynnistivät hyökkäyksen Bitcoin Goldille käyttäen samaa skenaariota kuin "51%: n hyökkäys". On huomattava, että hakkeri, joka myrskyisi tämän salauksen valuuttaa, onnistui pitämään sen hallinnassaan useita päiviä. Petostentorjunnan tavoite oli se, että hänellä oli hallussaan monissa liiketoimissa toteutettavien liiketoimien toteuttamista. Hakkeri onnistui saamaan tilaisuuden manipuloida krypto-valuutan virtaa, jossa toteutetaan "kaksinkertaisen kulutuksen" taktiikka, kun sama määrä voidaan käyttää toistuvasti.

Hackerin piti työskennellä kovasti

Asiantuntijat huomauttavat, että tällaisten hyökkäysten suorittamiseksi petoksen on käytettävä valtavaa resurssikantaansa, joka pakottaa hänet toimimaan nopeasti ja nopeasti pyyhkäisemällä hänen jälkeensä jäljessä. Hakkeri oli sijoittaa kloonatun digitaalisen kolikon lämmönvaihtimet ja monilla markkinoilla, niin niiden käteistä, ja toinen osa uutettu, tyhjästä, se on jaettu eri elektronisia kukkaroita. Näin ollen petostaja onnistui saamaan huomattavan määrän, kun taas vaihtopäälliköt alkoivat huomata, että jotain oli väärä.

Toimenpiteet toteutetaan

Palvelun luojat ilmoittivat tehneensä joitain toimenpiteitä, joiden avulla he pystyivät osittain seuraamaan petostautuneen varoja. Heidän mukaansa saaliinsa summa oli yli 18 miljoonaa dollaria. Huolimatta siitä, että hakkeri on käyttänyt käyttäjille kuulumattomia varoja, kuitenkin hänen toimintansa seuraukset voivat pitkällä aikavälillä vaikuttaa heihin. Käytäntö osoittaa, että tietyt resurssit ovat alttiina täydelliselle tuhoutumiselle tällaisten hyökkäysten seurauksena, ja lisäksi käyttäjien rahat uhkaavat kieltää niiden poistamisen. Ja tietenkin, nämä petosten tekijät voivat vaikuttaa suoraan kriptornkien valuuttakurssien muutoksiin.