Yli sata yritystä hyökkäsivät torilta

04.08.2018

Viime aikoina Kaspersky Labissa työskentelevät asiantuntijat ovat löytäneet tietokonetarjousta käyttävien hakkereiden uuden aallon. Kuten tämän järjestön asiantuntijoiden mukaan, yli 4 sata teollisuusyritystä ja yritystä. Raportin mukaan viime vuosina lähetettyjen sähköpostiviestien määrä on kasvanut merkittävästi ja niissä on haitallinen sisältö.

Kuten tutkijat ovat todenneet, hakkereiden päätavoite on yrityksen tileille varatut varat. Samanaikaisesti huomataan, että huijaajat osoittivat ensimmäistä kertaa toimintansa vuonna 2015, ja viime vuoden syyskuussa niiden määrä kasvoi ja hyökkäykset vahvistettiin eri aikaväleillä. Samaan aikaan, asiantuntijat tutkinnan suorittavan totesi, että esineet huijaus hyökkäyksiä on tullut ei vain satunnainen yritykselle, ja yhtiöt, jotka liittyvät kehittämiseen mineraalien, öljyn ja kaasun, metallurgian, energian ja muiden lupaavia.

On syytä korostaa, että hakkerit ovat oppineet peittämään tartunnan saaneita sähköpostejaan, peittämällä ne yritysten kirjeenvaihtoon tai aineistoa sisältävään aineistoon. Tässä tapauksessa on syytä huomata, että ennen kuin aloitat työskentelyn kohteen kanssa, hyökkääjiä, sitä tutkitaan huolellisesti, keräämällä käytettävissä olevat suurimmat tiedot. Niinpä heidän hyökkäyksiensä suorittamisessa otetaan huomioon pienimmät yksilölliset ja liiketoimintaominaisuudet niin, että heidän viestinsä alusta lähtien näyttävät täysin uskottavalta.

Asiantuntijat sanoivat, että huijarit, huomaamattomasti tarjoavat vierailevat resurssit, joita he ovat osoittaneet linkkeihin, joihin tietokone on tartunnan saaneita. Lisäksi hakkerit ovat oppineet onnistuneesti peittämään tartunnan läsnäolon sillä tavoin, että laite itse ei pysty tunnistamaan sitä. Joten, kun pääset käsiksi uhrin elektroniseen laitteeseen, rikolliset saavat täyden määräysvallan kaikista taloudellisista asiakirjoista. Ja sitten jo ylläpitäjänä, huijarit voivat täysin hallita uhrin taloudellisia toimintoja. Lisäksi he saavat täyden määräysvallan tietoturva-järjestelmissä ja tutkivat, mitä ohjelmia hyökkäävän yrityksen omistajat hankkivat.

Tämän seurauksena hakkerit tehdä omia taloudellisia liiketoimia, jolla tulostetaan yritys varoja vääriä pankkitilejä, josta ne sitten katoaa. Samaan aikaan, jos huijarit tarvitsevat lisätietoja, he voivat jo ladata koko joukon viruksia tartunnan saaneelle laitteelle.

Toisaalta asiantuntijat huomauttavat, että hakkereiden huomion, äskettäin, yhä enemmän siirtymässä teollisiin yrityksiin. Todennäköisesti tämä johtuu siitä, että yrityksissä työskentelevän henkilöstön koulutustaso jättää paljon toivomisen ja tietoturvallisuuden kannalta heillä ei ole riittävästi tietoa ja taitoja. Siten yksinkertaisesti teollisuusyritykset joutuvat tietokonerikollisille helpommiksi, koska henkilökunnalla ei ole kattavaa koulutusta, joka mahdollistaa hyökkääjien hyökkäysten. On myös huomattava, että rahoitusalalla työskentelee entistä koulutettuja asiantuntijoita, sillä siellä on ja uhkien taso on paljon suurempi.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti