Yksi Kiinassa toimivasta Samsungin tehtaasta suunnittelee sulkeutuvan täysin

15.12.2018

Ilmeisesti lähitulevaisuudessa Kiinassa suurin Samsungin elektroniikkateollisuuden yritys lopettaa toimintansa. Lisäksi toinen Apple-tehdas voisi myös lähteä Kiinasta, joka kärsii USA: n hallituksen käynnistämien uusien tehtävien käyttöönotosta.

Samsung on ilmeisesti tehnyt lopullisen päätöksen sulkea Kiinan alueellaan toimivan jättiläisen yrityksen kapasiteetit monta vuotta. Kuten yhtiön virallisten edustajien raportista tuli tiedossa, johto on jo vihdoin päättänyt lopettaa jonkun yrityksen toiminnan. Heidän virallisen raporttinsa mukaan puhumme tässä tapauksessa Tianjinissa sijaitsevasta tehtaasta. Samalla todetaan erikseen, että tuotannon täydellinen pysähtyminen on suunniteltu kuluvan kuukauden aikana.

Tänään yritys, joka aikoo sulkea, työllistää noin 2,6 tuhatta työntekijää. Samsungin edustajat kuitenkin vakuuttaa, että työntekijät saavat irtisanomisen jälkeen huomattavan käteiskorvauksen ja he haluavat jatkaa työskentelyä toisessa yrityksen yrityksessä.

Korealaisen yrityksen edustajat selittivät, että heitä pakotettiin tässä vaiheessa älypuhelinten myynnin jyrkkä lasku Kiinan markkinoilla. Heidän mukaansa vain noin 5 vuotta sitten Samsung oli Kiinan markkinoilla johtava ja myi tuotteitaan. Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin muuttunut radikaalisti, ja myytyjen älypuhelinten osuus ei ylitä 1% paikallisten markkinoiden kokonaismyynnistä. Nyt koko kiinalainen kuluttaja on siirtynyt hankkimaan kotimaisia laitteita Huawei ja Xiaomi, ja korealainen valmistaja on edelleen töissä.

Kiinasta puhutaan, että myös Kiinassa toimiva Apple siirtää tuotantokapasiteettiaan. Syy tähän päätökseen oli Yhdysvaltain presidentin Trumpin veropolitiikka. Tämän jättiläisen edustajat, jotka ovat vakavasti huolissaan taloussuhteiden kasvavista jännitteistä, voivat vaikuttaa kielteisesti yrityksen työhön. Näin ollen, vaikka 10 prosenttiyksikköä lisättiin tulliin, kuten luvattiin, yritys ei yksinkertaisesti pysty kestämään tällaisia kuormia, ja sen on pakko kokonaan supistaa tuotteidensa tuotantoa ja sulkea yritys Kiinassa. Ja jos tullien määrä nousee 25 prosenttiin, niin yrityksen ja kaikkien on siirrettävä tuotanto muille valtioille.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti