YK päätti käsitellä salausvaluuttoja

28.07.2018

Toisena päivänä YK: n päämiehenä toimiva Antonio Gutterish päätti kutsua edustajia 120 maasta, jotka ovat järjestön jäseniä. Samanaikaisesti hän kehotti neuvottelemaan ja maailman talouden rahoitusalan asiantuntijoiden kanssa keskustelemaan yhdessä digitaalisten teknologioiden vaikutuksista ja erityisesti tukkeutumisesta maailmanlaajuisiin prosesseihin. Näin ollen kokouksen aikana päätettiin ryhtyä toimenpiteisiin oman ohjelmansa kehittämiseksi tällä alalla. Kerättyjen joukosta laadittiin 20 henkilöä koskeva asiantuntijaryhmä.

YK: n johtajan mukaan vakiintuneella ryhmällä ei ole analogeja, koska se sisältää johtavat asiantuntijat monilla aloilla, rahoitusanalyytikoilta, tietotekniikan asiantuntijoilta ja eri alojen tiedemiehiltä. Tähän asti tällä alalla oli kova kilpailu, joka vaikeutti yleistä kehitystä. YK-asiantuntijaryhmän tehtävänä on arvostaa täysin digitaalisten valuuttojen positiivista potentiaalia ja käyttää niitä taitavasti yhteiseen hyötyyn.

Lisäksi Guterres, joka puhui tämän hankkeen pääasiallisena aloitteentekijänä, kommentoi päätöstään tutkimalla tätä asiaa pitkään ja uskoo, että saarron käyttö auttaa selviytymään monista maailman taloudellisista ongelmista. Näiden digitaalisten tekniikoiden oikea soveltaminen hankkeen aloittajan mukaan monet kansainväliset asiat voidaan ratkaista suurelta osin etenkin viestinnän osalta. Tätä varten tähän mennessä parhaimmat asiantuntijat ovat vastuussa osasta työtä.

Lisäksi puhuja lisäsi, että aloite uusimman digitaalisen teknologian soveltamisesta ei ainoastaan hyödynnä sitä vaan myös sen käyttöalueiden hallintaa. Tässä numerossa meidän on ratkaistava monia haasteita, jotka ulottuvat turvallisuudesta, kaupasta ja monista talouden näkökohdista. Samaan aikaan on syytä muistaa, että melkein kaksi vuotta sitten, kysymys tiukasta tutkimuksesta saarektiotekniikasta oli jo nousussa YK: n seinillä. Sitten ensimmäistä kertaa tunnustettiin, että tämä suunta oli yksi nykyaikaisista painopisteistä, ja jopa joitain yrityksiä aloittaa yksityiskohtaisempi tutkimus modernista digitaalisesta teknologiasta. Erityisesti keskusteltiin siitä, kuinka kriitikoiden avulla on mahdollista perustaa ns. "Avoin hallitus" sekä käyttää tätä tekniikkaa tunnistamaan kansalaisia, jotka asuvat eri maiden alueilla. Samaan aikaan YK: n edustajat varoittavat mahdollisuutta piilotetun propagandan löytämiseen kehitysmaiden välillä kriittisen valuutan osassa tarjoamalla heille monia talousongelmia.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti