Yhtiö maksaa hakkereita omasta turvajärjestelmästään

26.02.2019

Revolut-hallitus aikoo kääntyä niin sanottujen valkoisten hakkereiden puoleen ehdotuksella, että he hakkaavat turvajärjestelmäänsä. Lisäksi he haluavat ohjata asiantuntijoita suorittamaan järjestelmän säännöllinen testaus. Suunnitelmiensa mukaan itse yhtiön edustajat kertoivat, kertoivat siitä toimittajille.

Revolutin mukaan heidän palkkaamansa asiantuntijat suorittavat käynnissä olevaa tutkimusta, jolla pyritään havaitsemaan haavoittuvia tai heikosti suojattuja alueita ohjelmistossa. Samalla he osallistuvat darknet-tilan analysointiin piilotettujen uhkien paljastamiseksi. Näin yritys yrittää ehkäistä tietokantoihin kohdistuvia hyökkäyksiä etukäteen. Mutta tämä ei ole vielä kaikki askeleet, joita yritys aikoo toteuttaa. Testien lisäksi he suunnittelevat ohjelmistojensa vakavaa uudistamista, minkä ansiosta ne eivät enää riipu perinteisesti käyttämästään pankkitoiminnasta, koska ne pitävät sitä riittämättömänä luotettavana. Revolut suunnittelee kehittämään omaa turvajärjestelmäänsä niin, että pankit itse ovat hankkineet fintech-aloituksensa vahvistamaan tietokantojensa turvallisuutta.

Yrityksen tietoturvaosastoa johtavan Paul Hoffernanin mukaan optimaalisin ratkaisu pankille on päätös hankkia fintech-käynnistys ja siirtää kaikki asiakkaansa työskentelemään tämän infrastruktuurin kanssa. Hänen mielestään tällainen muutos on yksinkertaisempi ratkaisu turvallisuusalaan liittyviin kysymyksiin.

Hofferman väittää myös, että pankeilla ei yksinkertaisesti ole niin paljon aikaa vapaaehtoisesti kehittää parannettuja turvatoimia. Tämä pätee erityisesti suuriin rahoituslaitoksiin, joiden asiakaskunta on monen miljoonan. Lisäksi se tekee pankista tyhjäkäynnin, jolla on erittäin kielteinen vaikutus sen maineeseen.

Itse asiassa Revolut ansaitsee sen, että se tekee voittoa komissiolta ja työskentelee premium-luokan tilien kanssa. Viime kevään puolivälissä yhtiö sai yksisarvisen aseman. Tällä hetkellä rahoitusmarkkinoiden asiantuntijat arvioivat yrityksen tilan noin 1,7 miljardiin dollariin. Kun tämän käynnistyksen tekijät itse panevat merkille, aluksi heidän suunnitelmiinsa kuului yhteistyö Qiwi-maksujärjestelmän kanssa, mutta hieman myöhemmin se päätti tarkistaa suunnitelmiaan ja kiinnittää erityistä huomiota yhteistyöhön Yhdysvaltojen, Japanin ja Singaporen pankkien kanssa. Yhtiö kehittää kuitenkin palveluidensa markkinoita Euroopan markkinoilla, solmimalla yhteistyösopimuksia ja lisenssejä uusissa maissa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti