Yhdysvaltojen lainvalvojat lopettivat huumekauppiaiden toiminnan, takavarikoivat salausvaluutat 20 miljoonaan dollariin.

27.06.2018

Yhdysvaltojen lainvalvontaviranomaisten edustajat tukahduttivat rikollisryhmän toimintaa, jonka toimintaan kuuluivat huumekauppa ja asekauppa. Tutkinnan aikana poliisi takavarikoi rikollisryhmän huomattavan määrän salausvaluuttaa 20 miljoonalla dollarilla.

Mietinnössä todetaan, että Yhdysvaltojen oikeusministeriö on käynnistänyt erityistoimen, ja erityistoimien edustajille on annettu tutkintatoimet. Näin ollen lainvalvontaviranomaisten oli tutkinnan aikana esitettävä työntekijöitään Darknet-verkostoon, jossa he tekivät laittoman toiminnansa, huumeiden salakuljettajien koko rikollisverkoston. Näin ollen erityispalvelut pystyivät tunnistamaan ja pidättämään useita rikoksesta epäiltyjä henkilöitä. Suoritetuissa hauissa löydettiin varastorakennuksia, noin 3,6 miljoonaa dollaria kultapalkkeja ja noin 2 tuhatta bitcoinia ja muita digitaalisia valuuttoja, joiden yhteenlaskettu arvo oli 20 miljoonaa dollaria.

Toisaalta Rod Rosenshtein, joka on Yhdysvaltain apulaisoikeusvaltuutettu, antoi julkilausuman, jossa hän varoitti, että rikolliset eivät tuntenut itsensä täysin turvallisiksi, vaikka he tekisivät omaa liiketoimintaansa Darknetissä. Hän vakuutti, että lainvalvontaviranomaisilla on kaikki keinot seurata petoksia, tunnistaa ne ja sitten pidättää ne. Lisäksi hän lisäsi, että Yhdysvaltojen lainvalvojat tekevät parhaansa estääkseen täysin myydyimpien huumeiden virran mustalla markkinoilla. Toimenpiteen tulos oli 35 epäiltyjen pidättäminen, jotka ovat varmasti vastuussa laittomasta toiminnastaan.

Lisäksi tietoverkkorikollisuutta edustavan yksikön edustaja sanoi, että Darknetissä on vaikeampaa työskennellä, koska se kehittää jatkuvasti ja muuttaa tavanomaisia ominaisuuksiaan merkittävästi. Näin ollen on yhä vaikeampaa seurata rikollisia ja laittomien tavaroiden toimittajia, jotka kestävät enemmän aikaa. Lisäksi laittomien ihmiskauppiaiden tunnistaminen on entistä vaikeampaa, ja tämän vuoksi meidän on tehtävä kaikkemme. Lisäksi huijarit itse ovat keksimättömiä ja keksivät uusia tapoja laitonta toimintaa. Lisäksi Darknet tarjoaa heille lisämahdollisuuksia varovasti heidän toimintansa varalle.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti