Yhdysvaltojen ja Euroopan unionin pysyvät tariffisot voivat tuhota entisen yhtenäisyyden

02.09.2019

Huolimatta siitä, että Yhdysvallat on viime aikoina kohdistanut yhä enemmän taloudellista painostusta Euroopan unionin maihin, Vanhan maailman edustajilla on jo ohjelma, joka pystyy vastaamaan tähän riittävästi. Asiantuntijoiden mukaan EU: lla on kaikki todelliset mahdollisuudet vastustaa kunnollisesti valtameren yli kohdistuvaa painetta.

Kysymys on, että uusimpien tietojen mukaan EU: n johdon edustajat ovat onnistuneet kehittämään melko tehokkaan ohjelman, jonka aikana on tarkoitus lisätä huomattavasti amerikkalaisten valmistajien tarjoamien tuotteiden tullien määrää. Lisäksi ryhdytään todellisiin toimiin entistä merkittävämpään tukeen eurooppalaisten yritysten edustajille. Kuten kävi ilmi, laadittiin melko vakava 173 sivun kokoinen asiakirja, jonka laatijat kuvasivat yksityiskohtaisimmin, miten he aikovat vastustaa Yhdysvaltain presidentin Trumpin harjoittamaa kauppapolitiikkaa tänään. Samanaikaisesti kehitetään tapoja torjua sellaisten eurooppalaisten jättiläisten kuten Apple, Google ja Facebook hallintaa.

Samanaikaisesti ohjelman luojat varmistivat, että heidän aloitteillaan oli myös taloudellinen perusta luodun rahaston muodossa, jonka määrä olisi vähintään 100 miljardia dollaria. Rahaston varojen on tarkoitus suunnata tukemaan eurooppalaisia yrityksiä, joilla on ilmeisimmät kehitysnäkymät. Lisäksi erityinen optimismi Brysselissä saa Ison-Britannian eroamaan Euroopan unionista. Vanhan maailman mannerosalla on siis varaa harjoittaa riippumattomampaa politiikkaa omien etujensa mukaisesti. Lisäksi se tarjoaa mahdollisuuden kehittää markkinoitaan täysin Yhdysvalloista riippumattomina. Asiantuntijat ovat taipuvaisia uskomaan, että puhumme nyt täysin uudesta Euroatlanttisen liiton muodosta, joka vastaa paremmin nykyaikaisen maailman tilanteen vaatimuksia.

Tällä päätöksellä on kuitenkin toinen puoli, joka on vähemmän optimistinen. Muista, että melkein vuoden 1945 jälkeen kaikki Euroopan unionin maat ovat itse asiassa menettäneet itsenäisyytensä tekeessään päätöksiä. Valkoisessa talossa heille päätettiin kaikesta, ja eurooppalaisilla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin noudattaa kuuliaisesti Yhdysvaltojen ohjeita. Siksi asiantuntijoilla on perusteltuja epäilyjä siitä, että tilanne voi muuttua huomattavasti myös nykyisissä olosuhteissa. Tämä idea ei kuitenkaan syntynyt tyhjästä, varsinkin jos muistat viimeaikaisia tapahtumia, jotka liittyvät Amerikan arvaamattomiin toimiin, etenkin Valkoisen talon jälkeen, jota johtaa Donald Trump. Eurooppalaisten virkamiesten ehdottoman käsittämättömät päätökset, he vain työnsivät Eurooppaa pois Yhdysvalloista. Juuri tästä syystä tämä ohjelma kehitettiin vastauksena Yhdysvaltain hallituksen ennustamattomuuteen.

Muista, että tämä ei ole ensimmäinen EU: n jäsenmaiden yritys osoittaa itsenäisyyden näennäisyys, mikä on vain Ranskan presidentin Macronin ehdotus aikomuksestaan perustaa omat Euroopan armeijansa. Vain tämä lausunto yksin voi asettaa kyseenalaiseksi Naton aiemman solidaarisuuden. Koska tällaiset keskustelut vihjasivat, että on aika heikentää valvontaa, joka toteutettiin tarkalleen Pohjois-Atlantin liiton kautta. Tämän lisäksi eurooppalaisista tiedustelupalveluista on saatu useita raportteja siitä, että paitsi Kiina harjoittaa voimakasta toimintaa teollisen vakoilun alalla, mutta myös Yhdysvallat ei ole kaukana siitä.

Lisäksi Pariisista on toistuvasti saatu lausuntoja siitä, että amerikkalaiset yritykset ovat alkaneet aktiivisesti ostaa kaikkia lupaavia hankkeita ja aloittavia yrityksiä Ranskassa, minkä seurauksena sen taloudelle koituu konkreettisia tappioita. Näin ollen jopa vain tämän perusteella Washingtonin ja Pariisin välillä syntyi paljon konfliktitilanteita. Ja täällä Trump ilmoitti aikomuksestaan lisätä ranskalaisilta valmistajilta tulevien tuotteiden tullien määrää.

Sanalla sanoen, vaikeasti ennustettava Yhdysvaltojen politiikka sai Euroopan unionin valitsemaan polun, jolla se yrittäisi kaikin mahdollisin tavoin päästä eroon Washingtonin tukehtuvasta omaksumisesta lisäkehitysstrategianaan. Mutta samaan aikaan eurooppalaiset ymmärtävät, että heidän ei pitäisi mennä kovinkaan paljon pois, koska heille on huomattava tarve päästä Amerikan markkinoille. Siksi heidän on tehtävä muutakin kuin vain siksi, että on tarpeen puolustaa omia taloudellisia etujaan ja samalla olla tuhoamattomia suhteita Yhdysvaltoihin. Itse asiassa on tosiasia, että suurin osa Euroopan suurimmista valmistajista työskentelee aktiivisesti Yhdysvaltojen markkinoilla. Ja tämä seikka voidaan melko helposti käyttää se on melko tehokas paineenvipu Euroopan mantereelle.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti