Yhdysvaltain pankkiirit varoittavat dollarien menettämisestä

17.10.2019

Bloomberg-julkaisu kertoi, että Yhdysvaltain liittovaltion järjestelmä oli alkanut puhua tarpeesta ryhtyä ennakoiviin toimenpiteisiin tasapainon lisäämiseksi. Tämän ei kuitenkaan pitäisi toimia merkkiään elinkeinonharjoittajille siitä, että dollarin hinta alkaa laskea, ja menettää asemansa. Tämä on vain välttämätön toimenpide, jonka tarkoituksena on lieventää markkinoiden tilannetta.

Maksamaankseen tilanteen, joka markkinoilla yhtäkkiä kehittyi dollarin ympärille, Yhdysvaltain keskuspankki päätti järjestää joukkovelkakirjalainojen oston tasatakseen dollarin pulaa markkinoilla. Asiantuntija-arvioiden perusteella edes nämä hallituksen toimet eivät kuitenkaan kykene tuottamaan odotettua vaikutusta markkinoihin. Todennäköisesti amerikkalaisten pankkiirien valitsemat työkalut eivät sovellu hyvin tämän ongelman ratkaisemiseen. Lisäksi heidän aloitteidensa etenemisvauhti ei ole rohkaisevaa. Toinen seikka, jonka mukaan kaikki liittovaltion keskuspankin toteuttamat toimenpiteet eivät ole tehokkaita, on se, että pankkiirit itse keskittyivät vain yhteen menetelmään ongelman poistamiseksi.

JPMorgan Pankin globaalien rahoitusmarkkinoiden strategia Nicholas Panigirtzoglu jakoi mielipiteensä nykytilanteesta sanomalla, että kaikki toteutetut toimenpiteet ovat niin tehottomia vain siksi, että niiden toteuttamisvauhti ei vastaa nopeasti muuttuvaa ympäristöä . Siksi Fed-edustajien on jatkettava kasvatuspolitiikkaansa, ja vain tällä tavalla he voivat ainakin jotenkin pitää dollarin liikkeessä. Jotkut analyytikot tulivat siihen johtopäätökseen, että jos yhden maailman johtavien pankkien asiantuntija ilmaisi tällaisen lausunnon ja kuuntelee sitä, sinun tulisi silti varastoida dollaria. Amerikan valuutan hyväksi useat tekijät osoittavat kerralla. Ensinnäkin on se, että itse Yhdysvaltojen taloudellinen tilanne on alkanut vakiintua huomattavasti, jopa ennusteiden vastaisesti. Lisäksi vedonlyöntipeli teki tehtävänsä, ja se vahvisti myös dollarin asemaa. Sen osan voiton palauttamisesta, jonka amerikkalaiset yritykset ansaitsevat maan ulkopuolella, oli suuri merkitys.

Samaan aikaan puhuessaan radiossa, Panigirtzoglu kertoi, että hän ei päässyt eroon dollarin alijäämästä markkinoilla, ja tämä on tärkein ehto, että dollari on edelleen melko vakaassa asemassa. Lisäksi maailmanmarkkinoiden valuuttakursseja tarkkailevien finanssialan asiantuntijoiden arvioiden mukaan he vakuuttavasti totesivat, että dollarin alijäämän vuoksi sen arvo on kasvanut lähes 2%. Siksi dollari on tällä hetkellä edullisimmassa asemassa, jolloin se voi olla luotettavin ja kannattavin väline kauppasuhteisiin. Voimme turvallisesti sanoa, että tässä vaiheessa se saavuttaa ennätystasot tavaroiden täyteyden suhteen.

Yhdysvaltain presidentti Trump puolestaan osoitti suurta huolta asioista, jotka liittyvät dollarin arvon suhteeseen muihin valuuttoihin. Siitä huolimatta, liittovaltion järjestelmä itse ei halunnut kiinnittää asiaan riittävästi huomiota. Pankit, kuten ennenkin, keskittyivät kiinnostukseen korkojen alentamisesta pitkällä aikavälillä kotimaisen talouskasvun varmistamiseksi. Tällä hetkellä Yhdysvaltojen valtion joukkovelkakirjalainojen arvo on 16 biljoonaa dollaria, ja siksi Fedille on kannattavaa olla kiirettämättä suorittaessaan omia tehtäviään. Niiden päätavoite on budjettisäästöjen muodostuminen, joiden määrän ei pitäisi olla alle 400 miljardia dollaria. Tämän perusteella heille on hyödyllistä luoda ja ylläpitää keinotekoista dollarin alijäämää. Ja tämä on tässä vaiheessa edelleen Yhdysvaltain keskuspankin päätehtävä, koska se on ainoa työkalu, jonka avulla voit pitää dollarin pinnalla.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti