Yhdysvaltain armeija pääsee eroon kiinalaisista älypuhelimista

03.05.2018

Yhdysvaltain puolustusministeriö päätti asettaa rajoittavia toimenpiteitä kiinalaisten älypuhelinten myynnin sotilastukikohtien alueella. Erityisesti, kun puhumme kahdesta tuotemerkistä, tämä on ZTE ja Huawei.

Selityksenä tämän päätöksen Pentagonin, hänen tiedottaja Dave Eastburn päätti kertoa mitä Kiinan ZTE ja Huawei älypuhelimet, jotka saattavat aiheuttaa huomattavaa vahinkoa Yhdysvaltain armeijan. Osaston epäilyt viittaavat siihen, että puolustusministeriön edustajat epäilivät näiden laitteiden olevan voineet vaikuttaa tietoturvallisuuteen ja rikkovat sen toimintaa. Näiden seikkojen perusteella Pentagon päätti, että ei olisi täysin järkevää käyttää näiden valmistajien tuotteita.

Kuitenkin ei vain älypuhelimille aseteta kiellon myyntiin, vaan myös modeemeja, jotka tarjoavat yhteyden mobiiliin Internetiin, sekä kaikki siihen liittyvät lisälaitteet, tavalla tai toisella, joka liittyy matkaviestintään. Samaan aikaan viraston edustajat sanoivat, että tällä hetkellä kaikki henkilökunta, jolla on nämä gadgetit, voivat käyttää niitä kuten aiemmin, jopa sallien niiden käytön ammattitoiminnassaan.

Vähän ennen tätä, useita valtion organisaatiot, jotka edustavat CIA, NSA ja FBI vetosi ihmisiä Yhdysvalloissa, varoittamalla heitä, että he voivat olla käsissä nämä älypuhelimet valmistajat, voi muodostaa vakavan uhan Yhdysvaltain käyttäjien turvallisuuden alalla. Näin ollen Yhdysvaltain väestölle ilmoitettiin, että laitteet, joita he käyttävät ja käyttävät aktiivisesti, voivat aiheuttaa heille todellisia haittoja erityisesti henkilötietojen saannin alalla.

Lisäksi varoitus koskee paitsi itse älypuhelimia myös näiden valmistajien niihin liittyviä laitteita, joiden kautta käyttäjät pääsevät Internetiin tutustumaan monenlaisiin resursseihin.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti