Yhdysvalloissa yritetään käsitellä Internet-riippuvuutta

04.08.2019

Suurin osa Internet-verkkojen käyttäjistä ei voi enää kuvitella, kuinka he pystyisivät toimeen ilman jatkuvasti päivitettäviä uutissyötteitä, katsomalla lukuisia videoita, tykkäyksiä ja niin edelleen. Monille tavallisille käyttäjille tämä on muuttunut tutuksi elämänrytmiksi, jota ilman he eivät enää voi kuvitella olemassaoloaan. Yhdysvaltojen hallitus puolestaan kiinnitti asiaan erityistä huomiota ja päätti ryhtyä asianmukaisiin toimenpiteisiin.

Puhumme siitä, että amerikkalaisilta lainsäätäjiltä aloite tehtiin lakiesityksen muodossa, jossa ehdotettiin joukko toimenpiteitä Internetin käyttäjien riippuvuuden vähentämiseksi sosiaalisista verkostoista. Yksi lakiesimerkkien Josh Hawleyn mukaan suurin osa näistä resursseista pelataan heidän asiakkaitaan vastaan sopimatonta menetelmää käyttämällä. Joidenkin menetelmien avulla tällaisten alustojen luojat vaikuttavat kirjaimellisesti suoraan joidenkin käyttäjien epävakaaseen psyykiin hyödyntäen sitä armottomasti.

Hawleyn mukaan suurin osa tietotekniikkaan osallistuvista yrityksistä hyödyntää ihmisten riippuvuutta ja ansaitsee siitä paljon rahaa. Resurssien kehittämisen ja parantamisen sijasta yritykset houkuttelevat yhä enemmän käyttäjiä, kirjaimellisesti, vetämällä heidät sosiaalisiin verkostoihin. On syytä huomata, että Hawley on tunnettu taistelija Internetin käyttäjien oikeuksien puolesta, eikä hänen lukuunsa ole yksi lainsäädäntöaloite. Senaattori vaatii lopettamaan ihmisen aivojen ja sen psykologian piirteiden hyödyntämisen tavoitteidensa saavuttamiseksi. Houkuttelemalla yhä useampaa käyttäjää, tällaisten resurssien luojat saavat siitä todellisen taloudellisen voiton ja riistävät myös valinnanvapauden.

Sosiaalisten verkostojen kehittäjät pitävät huomionsa ylläpitäjänä monenlaisia menetelmiä aina jatkuvasta uutisvirrasta, liiallisesta sisällön määrästä, jota on yksinkertaisesti mahdotonta selviytyä ja joka päättyy kaikenlaisten virtuaalisten tilojen ja arvioiden tarjoamiseen. Siksi monet käyttäjät eivät yksinkertaisesti kykene kieltäytymään osallistumisesta tähän prosessiin loputtomasti omistaen usein koko elämänsä tähän. Senaattori toteaa myös, että melkein kaikki suuret sosiaaliset verkostot Facebook, Twitter, Instagram ja monet muut käyttävät samanlaisia menetelmiä.

Uudella lakiehdotuksella on tarkoitus ottaa käyttöön joitain rajoituksia, joiden pitäisi pohjimmiltaan muuttaa nykyistä tilannetta. Ensinnäkin jokaisella käyttäjällä on oltava mahdollisuus asettaa itsenäisesti aikarajat. Lisäksi on välttämätöntä velvoittaa kaikki sosiaaliset verkostot ilmoittamaan päivittäin käyttäjilleen kuinka paljon aikaa he viettävät yhteensä sivuilleen riippumatta siitä, mitä laitetta he käyttävät. Samanaikaisesti on huomattava, että uusien lainsäädäntöaloitteiden ei pitäisi koskea tekstiviestejä ja sähköposteja.

Samalla senaattori vertaa sosiaalisten verkostojen luojaa huumekauppiaisiin, jotka hyödyntävät inhimillisiä heikkouksia. Ei ole mikään salaisuus, että jokainen haluaa näyttää paljon paremmalta toisten silmissä kuin se todellisuudessa on, ja tätä tilannetta käyttävät näiden resurssien työntekijät.

Sen sijaan suuri joukko monimuotoisimpia tiedotusvälineitä julkaisee pilkkaavia artikkeleita tämän poliitikon toiminnasta. Hän pyrkii antamaan hallitukselle mahdollisuuden hallita teknologiayritysten toimintaa kutsuen sitä radikaaleksi, joka pyrkii vähäisiin etuihin. Senaattorin itsensä mukaan tällainen terävä asenne suosituimpien resurssien toimintaan aiheutui hyvin äskettäisestä skandaalista, joka puhkesi ympäri maailmaa, kun kävi ilmi, että Facebook vuonna 2018 vuotoi kirjaimellisesti henkilökohtaisia tietoja lähes 90 miljoonasta tavalliset käyttäjät. Siksi hän tarjoaa hallintoelimille mahdollisuuden hallita sellaisia resursseja, joista on valtavasti tietoa. Muista, että käyttäjien henkilötietoja voidaan käyttää moniin tarkoituksiin, mukaan lukien presidenttiehdokkaiden vaalikampanja. On myös huomattava, että tälle yritykselle on määrätty toistuvasti oikeudellisia sakkoja, joita tietojyrää edustajat onnistuivat välttämään allekirjoittamalla erilaisia sopimuksia.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti