Yhä useammat Ukrainan työntekijät tulevat Suomeen

16.10.2017

Kun se tuli voimaan lainsäädännön muutoksia, yksinkertaistaa työtä pääkaupunkiseudulla, Suomen, hakemusten määrä saatujen Ukrainan kansalaisten, jopa vaikka Ukraina ei kuulu Euroopan unionin ja ei sisälly talousvyöhykkeellä.

Mukaan julkaistun raportin julkaisemisen «Yle», noin 6100 Kantajat ovat jättäneet sovelluksia, ja se oli vasta 9 ensimmäisen kuukauden aikana. Samalla on syytä huomata, että viime vuonna työnhakijoiden määrä oli 20 prosenttia vähemmän. Suomesta koko työnhakijamäärästä tänä aikana se havaittiin 1.4 tuhannen Ukrainan kansalaisen keskuudessa. Esimerkiksi täsmälleen samalla ajanjaksolla vetoomus jätetty työllisyyteen enintään 900 kansalaiset Venäjän federaation ja enintään 300 hakemusta saatiin edustajat Aasian maissa.

Puolestaan keskus vastaa tutkimusta taloudellisen kehityksen, jakoi Toimittajat ajatuksiaan siitä, että jos hallitus aikoo edelleen tehdä muutoksia työlainsäädäntöön, yksinkertaistaa työehtoja, kun taas määrä siirtotyöläisiä on kasvanut merkittävästi. Samaan aikaan on huomattava, että suurin osa työvoiman maahanmuuttajista kuuluu niihin palveluihin, logistiikkaan jne.

Tässä vaiheessa Suomen hallitus pyrkii lisäämään ulkomaalaisten määrä, houkutteli työskentelemään hotelli- ja ravintola-laitoksissa, koska huolimatta huomattavan työttömyysaste maassa, eikä vain palkata tällaisiin työnhakijoita joukosta suomalaisten.

Puolestaan monet ammattiliitot ilmaisivat tuomitsevansa jyrkästi yksinkertaistamista työehtojen, he sanovat, että jos asiat jatkavat liikkumaan samaan suuntaan, se voi hyvin vaikuttaa kielteisesti kotimaan työmarkkinoilta.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti