Yhä enemmän vanhemmat suomalaiset pakotetaan velkoihin sukulaisten vuoksi

24.12.2017

Rahasto-osuuden työntekijät, joiden tehtävänä on auttaa velallisia, huomaavat, että yleensä ihmisten taloutta koskevat ongelmat syntyvät aivan isojen lomien aattona. Tilanne johtuu siitä, että enemmistössä ikääntyneet yrittävät tehdä pojistaan ja lapsistaan miellyttävän ja ilahduttaakseen heitä odottamattomilla lahjoilla.

Samalla rahasto kertoo, että viime aikoina maan vanhusten keskuudessa yhä useammat velalliset ovat tulleet yhä enemmän. Aikuiset lapset pyytävät yleensä vanhempiaan auttamaan heitä maksamaan asuntojaan tai osallistumaan urheiluosastoihin lastenlapsensa kanssa. Useimmiten vanhukset vastaavat välittömästi pyyntöihin, mutta heidän tulonsa on hyvin pieni ja usein heillä ei ole säästöjä. Näin ollen eläkeläisten on pakko hakea mikroluottoja tai käyttää luottokortteja. Kun he ovat auttaneet auttamaan heitä, ikääntyneet ihmiset, huomaamatta sitä, keräävät huomattavia velkoja.

Sen sijaan Mika Mattila, joka johtaa jotain Takuusäätiö-säätiön yksiköistä, kuvasi, mitä vanhoilla ihmisillä on eniten hyväkseen juuri ennen loma-aikaa. Niistä ihmisistä, jotka eivät aiheuta häpeää, pyydä taloudellista tukea vanhoilta sukulaisilta, ei vain lapsia ja lapsenlapsia, vaan myös muita sukulaisia.

Tutkimukset osoittavat, että rahoitustukea koskevien pyyntöjen useimmat tekosyy ovat vain joululoma. Asiantuntijat sanovat, että vaikka yritätte pitää silmällä tätä ongelmaa, et voi päästä eroon siitä, mutta tilanne voi vain pahentua. Joten rahaston työntekijät suosittelevat, että suurien käteisvarojen välttämiseksi sovitaan etukäteen lahjojen suunnitelluista kuluista. Samalla kun keskustellaan tästä aiheesta, voi käydä ilmi, että kaikki nämä lahjat eivät ole ollenkaan tarpeellisia, ja lisäksi he ovat kivuliaita perinteitä, joita he haluavat kieltäytyä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti