Wall Streetin asiantuntijat suosittelevat valmistautumista kaupan vastakkainasettelujen vahvistamiseen

06.10.2019

Melkein puoli kuukautta on jäljellä siihen asti, kun Yhdysvallat esittelee uuden paketin, jolla on korotettuja kaupan tulleja. Markkinatilanne ei kuitenkaan ole vielä vastannut tapahtuman lähestymistapaan, ja osakkeiden arvo ja vaihtokurssit ovat suhteellisen rauhallisessa tilassa.

Tämä tekijä voi johtaa tosiasiaan, että jo hektinen likviditeetin vähenemisen jakso, joka johtaa huomattaviin valuuttakurssien nousuihin ja volatiliteetin lisääntymiseen, voi aiheuttaa paljon suurempia seurauksia. Suurin osa maailmanmarkkina-analyytikoista puolestaan vaatii, että sinun ei pidä luottaa aselepoihin, etenkin kun otetaan huomioon Kiinan ja Yhdysvaltojen edustajien tulevat neuvottelut. Asiantuntijoiden mukaan uusi kierros ei todennäköisesti tuota mitään positiivista. Lisäksi analyytikot kehottivat sijoittajia olemaan luottamatta myönteisiin tuloksiin, ja siksi suunnitelmien laatiessaan heidän on ehdottomasti otettava huomioon kaikki tulevat toimenpiteet. tässä tapauksessa puhumme suunnitelluista palkkioiden korotuksista tämän vuoden 15. lokakuuta ja 15. joulukuuta. Samanaikaisesti on syytä ottaa huomioon, että vaikka viivästyksiä tai taukoja ilmoitettaisiin, niitä ei kannata ottaa huomioon keskipitkän aikavälin suunnitelmia laadittaessa.

Morgan Stanleyn analyyttisten osastojen asiantuntijoiden mukaan heidän mielestään tällä hetkellä ei ole yhtä rajoitusta, joka voisi vaikuttaa päätöksentekoon. Kuten käytäntö osoittaa, riippumatta siitä, kuinka intensiiviset neuvottelut ovat, asia päättyi aina samaan asiaan - kauppamaksujen koon kasvattamiseen, eikä asiaa koskevasta jännityksen asteen vähentämisestä voida puhua. On huomattava, että alkusyksystä Kiinan ja Yhdysvaltojen hallituksen edustajat onnistuivat kuitenkin rauhoittamaan markkinoiden tilannetta jonkin verran ilmoittamalla eräistä sopimuksista, joiden seurauksena tilanne rauhoittui hiukan. Kukaan puolestaan ei voi taata, että uudet lehdistötiedotteet säteilevät optimismia, ja tämä voi samalla tavalla toimia ärsyttävänä.

Samaan aikaan Sitigroupin tiedottaja Cesar Rojas kertoi, että jopa ne lausunnot, jotka puhuivat neuvottelujen myönteisestä kehityksestä, olivat vain sanoja. Siitä huolimatta on tärkeätä huomata, että juuri he olivat jonkin verran syytä optimismille odottaessaan, että neuvotteluissa saavutettu viive voi muuttua väliaikaisesta pysyväksi. Ei pidä kuitenkaan odottaa ihmettä, koska jos Yhdysvalloissa alkaa havaita vain suotuisia olosuhteita sekä finanssisektorilla että koko taloudessa, nämä olosuhteet ovat tilaisuus Yhdysvaltojen presidentin kieltäytyä allekirjoittamasta sopimusta. Toinen ärsyttävä tekijä, joka vaikuttaa suoraan yleiseen tilanteeseen, on uhka Trump-valtakunnan aloittamisesta. Tämä tekijä on erityisen epäsuotuisa odotettaessa tulevaa neuvottelukierrosta, ja hän voi samalla tavalla toimia negatiivisessa roolissaan tässä prosessissa.

”On todennäköistä, että Amerikan presidentti saa jonkin verran näkemystä, ja sitten hän voi suostua allekirjoittamaan sopimuksen, vaikka Kiinan puolella onkin melko heikot asemat. Tässä tapauksessa on mahdollista toivoa, että kaupallinen vastakkainasettelu loppuu ”, JPMorganin strategisen osaston työstä vastaava John Normann jakoi mielipiteensä. Mutta tämä vaihtoehto on vain yksinkertainen oletus, koska tapahtumien kielteistä kehitystä ei voida sulkea pois. Tässä tapauksessa Kiinan edustajat voivat myös siirtyä seuraavaan jännityskierrokseen ja lisätä vastauksena molemminpuolisesti amerikkalaisten tavaroiden tullien määrää. He voivat ottaa tällaisen askeleen, koska he toivovat, että seuraavan vuoden vahvuuden testaaminen ja molempien maiden talouksien löytäminen stressaavassa tilanteessa tekee lopulta Trumpista neuvoteltavissa. Lisätekijä, joka vaikuttaa Kiinan suosioon, ovat tulevat presidentinvaalit, joissa tämän konfliktin vuoksi hänen asemaansa ehdokkaana voidaan heikentää merkittävästi, mikä voi johtaa koko vaalikampanjan häviämiseen.

Siksi monilla asiantuntijoilla on taipumus uskoa, että tulevista neuvotteluista ei pitäisi odottaa nopeiden ja rakentavien päätösten tekemistä, koska on todennäköistä, että ne lykätään vuoteen 2020 saakka. Lisäksi pankkiirit odottavat, että RMB: n valuuttakurssi saattaa laskea merkittävästi, laskeutuen vuoden 2007 alimpaan mahdolliseen hintaan.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti