Voittaakseen ihmisen keinotekoinen äly alkoi yhdistyä

28.06.2019

Googlen omistama laboratorio ei niin kauan sitten tehnyt useita mielenkiintoisia tutkimuksia, joiden aikana hän yritti opettaa tietokonealgoritmeja, työskennellä yhdessä menestyksen saavuttamiseksi. Tätä varten he käyttivät suosittua tietokoneen ampujapeliä Quake III Arena, ja he saivat 40 henkilöä. Lisäksi he jakoivat osallistujat useaan ryhmään keinotekoisen älykkyyden mukana.

Erityisesti tämän kokeilun vuoksi tutkijat kehittivät erityisen algoritmin, jolle annettiin nimi "The the Win". Tämä kehitys antaa koneelle mahdollisuuden analysoida itsenäisesti tilannetta, tehdä asianmukaisia johtopäätöksiä ja valita tehokkaimmat taktiikat, jotka voivat johtaa voittoon. On syytä huomata, että jotain vastaavaa on jo käytetty tietokonekilpailuissa, ja samalla tuonut luovuttajille melko suuren suosion tuoman voiton ansiosta. Jotta saavutettaisiin mahdollisimman tarkka tulos kokeesta, pelaajien oli käytettävä noin 450 tuhatta virtuaalista taistelua. Samaan aikaan sekä ihmiset että autot valitsivat kokemuksensa perusteella strategian, joka kykeni saamaan paremman todennäköisyyden voittoon. Osallistujien tehtävänä oli kaapata vihollisen standardi ja toimittaa se sitten omaan tukikohtaansa.

Samalla kokeilun puhtauden takia tutkijat rikkoutuivat ryhmän, sekoittivat niiden kokoonpanon, jossa AI-aineet ja ihmiset taistelivat samalla puolella. Lisäksi, jotta AI ei pystyisi käyttämään joitakin etuja, se oli rajallinen taistelukentän visioon nähden, joten se sai tietoa, joka on täsmälleen sama kuin pelaajat. Samalla tutkijat vaikeuttivat tehtävää jatkuvasti muuttamalla joitakin alkuperäisiä tietoja ja pelikarttaa, jotta voitaisiin luoda ennustamattomuuden vaikutus. On tärkeää huomata, että koneiden oli vastattava muiden joukkueiden jäseniä samanaikaisesti kaikkien yhteisten algoritmien avulla.

Koe osoitti, että pelkästään heidän koneistaan koostuvat ryhmät osoittivat suurta tehokkuutta, mikä mahdollisti niiden onnistumisen. Algoritmiensa ansiosta AI-agentit onnistuivat kehittämään menestyksekkäempiä strategisia liikkeitä, keräämään voimia siinä paikassa, jossa niitä tarvitaan avainhetkellä, jolloin saavutettiin numeerinen etu vastakkaiselle puolelle. Lisäksi koneet näyttivät kykenevän odottamaan oikeaan aikaan toimintojensa suorittamiseksi edullisimmissa olosuhteissa.

Tutkimuksensa avulla tutkijat yrittivät todistaa, että koneiden voidaan tehdä työhön tiiminä. Samalla on syytä huomata, että koneiden älykkyyttä käytetään yleensä työskentelemään itsenäisesti käyttämättä toisen laitteen kokemusta. Tällöin kehitetyllä algoritmilla on kuitenkin mahdollisuus käyttää koneiden saamia taitoja todellisessa elämässä. Samalla AI-agentit voivat työskennellä mahdollisimman tehokkaasti paitsi keskenäänkin myös henkilön tai koko tiimin kanssa. On myös huomattava, että koneiden varustamiseksi tällaisilla kyvyillä sinun on panostettava paljon aikaa ja aikaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti