Voiko Kiina varastaa teknologiaa Yhdysvalloista

29.06.2018

Huolimatta siitä, että kaupallisessa sodassa ei ole voittajia määritelmän mukaan, koska molemmat osapuolet kärsivät merkittävistä tappioista, kuitenkin on johtajia, jotka haluavat nähdä tämän omasta kokemuksestaan. Ja nyt, Yhdysvaltain presidentti, kirjaimellisesti yrittää napata Kiinan kurkku, yrittäen voittaa hänet taistelussa.

Trumpin suulta kiinalainen syytökset ovat toistuvasti kuulleet, että sillä on negatiivinen rooli Yhdysvaltojen ulkoisen talousbudjetin muodostamisessa. Lisäksi on syytöksiä siitä, että Kiina rikkoo jatkuvasti WTO: n sääntöjä ja eri menetelmillä, ei aina rehellisesti, saa itselleen länsimaisen teknologisen kehityksen. Ja huolimatta siitä, että jopa valtiot itse, tällaiset johtajan lausunnot, eivät estä uskomattomia asiantuntijoita heidän tietämättömyydestään, vaikka jotkut heistä ovat jossain määrin samaa mieltä presidentin kanssa.

Kiinalaisia puolestaan on pakko kieltää kaikki syytteet, koska hänen mielestään tässä asiassa ei ole miltei mitään syytä tällaisiin lausuntoihin.

Kuitenkin Trumpin hallinto, tällaiset tekosyytöt eivät olleet tyytyväisiä, ja hänen aloitteestaan käynnistyi erityinen tutkimus viime vuonna. Yhdysvallat syytti Kiinaa siitä, että sen hallitus tarjoaa syrjiviä yhteistyön ehtoja, jotka vaikuttavat teknologian tarjoamiseen. Lisäksi kiinalaista osapuolta syytettiin luvattomasta pääsystä amerikkalaisten yritysten tietokantoihin ja teollis- ja tekijänoikeuksien varastamisesta. Pääasiallisena argumenttina vahvistettaessa syytöksiä Yhdysvaltain viranomaiset vaativat sitä, että Kiina, joka pakottaa yrityksiä, jotka pyrkivät tekemään yhteistyötä, tarjoavat yrityksilleen kaiken teknologisen kehityksen.

Samaan aikaan ei pitäisi olettaa, että Kiinan puolella on niin paljon ulkomaisia investointeja, koska sillä on vankka taloudellinen perusta. Tärkein syy siihen, miksi Kiinan hallitus on valmis tekemään yhteistyötä ulkomaisten yritysten kanssa, on teknologian saatavuus, jota WTO: n sääntöjä ei kielletä. Samaan aikaan ulkomaiset yritykset näyttävät aktiivisesti halun hallita kiinalaisia markkinoita, koska tässä tapauksessa niille annetaan paljon taloudellisia etuja. Siten voimme luottavaisesti puhua Celestial Imperiumin talousstrategiasta, joka tarjoaa kotimaisille ja ulkomaisille yrityksille pääsyn markkinoihinsa vastineeksi teknologiasta. Samaan aikaan on syytä huomata, että amerikkalaiset yritykset eivät ole ansainneet ansaitsematta investointeja Kiinasta, joilla on 33 prosenttia kannattavuuden keskitasosta. Näin ollen on yksinkertaisesti epäoikeudenmukaista puhua mahdollisista syrjivistä menetelmistä kiinalaiselta puolelta, koska kaikki osapuolet ovat etujensa mukaisesti osoittautuneet tuensaajiksi tässä tilanteessa.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti