Vodafone vaatii tšekkiläisiä käyttäjiä palauttamaan hakkereilta aiheutuneet vahingot

07.09.2018

Ei niin kauan sitten kerrottiin Tšekin lehdistölle, että tuomioistuin tuomitsi eri vankeusrangaistuksiin kahden roistoja ryösti Vodafone käyttäjät lähes puolitoista vuotta.

Samalla on syytä huomata, että hakkerit eivät keksineet mitään nerokasta järjestelmää, ja he päättivät toimia suoraan valitsemalla käyttäjien salasanat. Jotta päästäisiin tilaajan tiliin, huijarit soittivat yksinkertaisen salasanan "1234" laskettaessa onnea. Koko asia on, että jokainen asiakkaista automaattisesti saa oman tilin matkapuhelinoperaattorin Internet-palveluun. Kuitenkin kaikki käyttäjät eivät tiedä tätä seikkaa, vaikka tällä resurssilla Vodafone tarjoaa paljon palveluja, mukaan lukien uuden SIM-kortin vapauttaminen.

Siinä tapauksessa, että huijarit kirjoitettu salasana sopii tilisi, he käyttävät sitä tilataan uusi SIM-kortti, joka voidaan saada operaattorien asuu. Saatuaan uuden kortin, hakkerit aktivoivat sen välittömästi ja asensivat sen älypuhelimiinsa. Näin ollen uhrien puhelimessa olevat rahat, huijaajat käyttävät operaattorin verkkosivuston palveluita, täydentävät tilejä useissa rahapelien resursseissa. Petoksen tulos oli operaattorin tilaajien sieppaaminen, noin 30 000 dollaria.

Tällä kertaa toimittajien huomiota ei vetänyt itse hakkereiden toiminta vaan miten operaattori Vodafone reagoi tähän tapaukseen. Julkaisun mukaan päättänyt korostaa tilannetta, yrityksen edustajat ovat täysin vakuuttuneita siitä, että tekijät ovat niitä, jotka eivät kyenneet asentamaan luotettavampia salasanalistoja tileilleen. Lisäksi kaikki kustannukset ja velat, jotka ovat käytössä olevien käyttäjien käytettävissä, pitäisi yrityksen mukaan maksaa itse. Lisäksi toimittajat ilmoittivat, että heillä on tietoja, joiden mukaan keräilyorganisaatioiden edustajat koskettivat joitain huijauksia uhreja.

Samaan aikaan, kun vastalauseen, uhrit sanoi heillä ei ollut aavistustakaan Tämän sivuston ylläpitäjä, ja näin ollen välttämättä tiedä tilinsä on alla salasana "1234". Kuitenkin Vodafonen edustajat sanoivat, että tällaiset epäluotettavat salasanat asennettiin työntekijöiltä, kun he myytiin puhelimen käyttäjälle. Usein tilaajat eivät pysty välittömästi keksimään ja muokkaamaan monimutkaista salasanaa, ja siksi myyjä asentaa itsenäisesti niiden yksinkertaisimmat. Samaan aikaan yhtiö huomasi, että tällaiset salasanat on asetettu jonkin aikaa, ja niitä on muutettava myöhemmin, jolloin otetaan käyttöön monimutkaisempi yhdistelmä. Kuten asiantuntijat huomaavat, 4-6 numeroa sisältäviä salasanoja ei voida kutsua luotettaviksi, mutta matkapuhelinoperaattori, kuten aiemmin, tarjoaa tilaajille tällaisen suojan.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti