Virusta tarttuva virus ilmestyi jälleen Google Play -palveluissa uudella nimellä

16.05.2018

Tyypillisesti noin 99% kaikesta haitallisesta sisällöstä, mukaan lukien lähes kaikki sovellukset, on tiukasti hallinnassa sulautettujen virusten sisällön suhteen. Esimerkiksi Googlen virustorjuntajärjestelmässä virustentorjuntajärjestelmä toimii virheettömästi. Näin ollen lähes kaikki sovellukset, poikkeuksetta, kuuluvat käyttäjien laitteisiin jo läpäissyt vahvistuksen. Kuitenkin joskus tekniikka epäonnistuu ja virus tartunnan virtaa käyttäjän laitteisiin.

Miten se alkoi?

Viime aikoina Symantecin asiantuntijat löysivät tarjottujen tuotteiden joukosta, joukon piiloviruksia, jotka on jo lueteltu Google Playn mustissa listoissa. Kuten kävi ilmi, elektronisten aivokoneet, hyökkääjät, harhaanjohtaminen ei ollut vaikeaa. Asiantuntijat olivat hämmästyneitä myöntäessään, että heidän haittaohjelmiensa käyttöönottamiseksi huijarit eivät vaivaudu edes muokkaamaan koodeja, jotka mahdollistavat pääsyn maltillisuuteen. Kaikki, mihin he menivät, oli muuttaa julkaisijan nimeä ja nimetä paketin nimet uudelleen. Siten sovellus tuli järjestelmään, jota väitettiin erilaisina apuvälineinä, järjestelmien siivoojina, laskimissa ja muissa toiminnoissa. Yksikään näistä sovelluksista ei kuitenkaan edes etäisesti vastannut ilmoitettuja toimintoja.

Ole fiksu

Se ei halunnut havaita välittömästi sen jälkeen, kun se oli mahdollista päästä laitteeseen, haitallinen sovellus alkoi piiloutua itsestään, harhaanjohtavia käyttäjiä käyttämällä Google-kuvakkeita ja vetämällä aikaa. Jopa sen jälkeen, kun ohjelma oli saanut kaikki tarvittavat laajennukset, se ei ollut toiminnassa 4 tunnin ajan. Kuitenkin jonkin aikaa odottamisen jälkeen ohjelma alkoi aktiivisesti harjoittaa toimintaansa ja näyttää linkkejä mainoksiin ja muihin kyseenalaisiin resursseihin.

Mitä suojelutoimenpiteitä

Asiantuntijat väittävät, että laitteessa on oltava kunnollinen virustorjunta, mutta vain luottaa siihen, ettei neuvo. Turvallisin ratkaisu tässä tapauksessa on ladata ohjelmistotuote suoraan resursseilta, joilla on moitteeton maine. Lisäksi, jos ladattu sovellus alkaa melkein välittömästi vaatia liian monia laajennuksia, niin tietysti tämän olosuhteen pitäisi aiheuttaa epäilyjä.

Lisäksi on hyvin tärkeää seurata arviointia, joka heijastaa ehdotusten dynamiikkaa, kiinnittää kiinnostavaa ohjelmistoa. Samanaikaisesti asiantuntijat suosittelevat joka tapauksessa kopioimaan tärkeimmät asiakirjat ennakoimattomissa olosuhteissa sähköisen laitteen teknisen vian muodossa.

Samaan aikaan, Google ei halua antaa vielä kommentteja tästä tapahtumasta huolimatta herkästä tilanteesta.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti