Videokortin valmistajat lähtevät Kiinasta

30.09.2018

Kasvava taloudellinen vastakkainasettelu, joka kasvaa jatkuvasti Yhdysvaltojen ja Kiinan välillä, voi johtaa tilanteeseen tilanteeseen, jonka tulos on vaikea ennustaa. Lehdistölle on jo pitkään tiedetty, että Yhdysvaltain hallitus on aloittanut uusien tullien käyttöönottamisen useille kiinalaisille tavaroille. On huomattava, että tässä tapauksessa puhumme noin 16 miljardin dollarin summasta. Ja jo tämän kuun aikana Yhdysvaltain presidentin hallinto korotti jälleen tullitariffeja, jolloin summa oli 200 miljardia dollaria.

Kiinalaiset eivät puolestaan pystyneet vastaamaan peilioperaatioihin, koska niillä ei ole tarpeeksi rahaa. Kuitenkin taivaallinen valtakunta päätti jättää tämän kysymyksen avoimeksi ja rikkoi Yhdysvaltain hallituksen kanssa lukuisia kauppaa, sotilaallisia ja poliittisia aloja koskevia sopimuksia. Lisäksi Kiinan ulkoministeri Lu Zhiwei sanoi, että hänen maansa ei aio puuttua toimittamiin vaikutuksiin. Erityisesti hän totesi, että heidän ei pitäisi riistää amerikkalaista taloutta, kiinalaisia osia, jotka johtavat Yhdysvaltojen useiden teollisuudenalojen pysähtymiseen.

Samalla on selvää, että jos Kiinan hallitus ryhtyy tällaisiin toimenpiteisiin vastauksena vastustajien toimintaan, vakava kriisi uhkaa monia yrityksiä ja ennen kaikkea sähköisten tuotteiden markkinoita. Ei ole tarpeetonta huomata, että leijonan osuus tietokoneiden näytönohjainten valmistuksesta tehdään Kiinassa. Ja jos taloudellinen vastakkainasettelu ei lopu, niin tämän tuotteen kustannukset voivat kasvaa markkinoilta 5-10%. Jotta ainakin jotenkin korjaantuisivat tilanne, AMD ja Nvidia tekevät huomattavia ponnistuksia. Kaikista heidän pyrkimyksistään antaa yksiselitteinen myönteinen vastaus huolimatta he eivät voi vieläkään, ja itse tapauksen yksityiskohdat eivät halua levitä.

Tämän seurauksena kehitysmaiden vastakkainasettelu, pakottaen yritykset, poistuu Kiinan alueelta kohtuuttomien maksujen vuoksi ja perustellaan niiden tuotantoa muissa maissa. Vaihtoehtoisesti yritys ilmoittaa, että Meksiko ja Taiwan ovat kiinnostuneita heistä. Lisäksi eurooppalaisten maiden osalta näytönohjaajien valmistajat ovat epäilyttäviä, koska he pitävät tilannetta siellä, ja epävakaa voi johtaa ei-toivottuihin riskeihin. Näin ollen vain kahden maan taloudellinen vastakkainasettelu vaikuttaa melko merkittävästi kuluttajien etuun kaikkialla maailmassa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti