Videokortin valmistaja kärsii suurista tappioista

10.02.2019

Tietokoneen komponenttien markkinoilla kysyntä on hiljattain laskenut merkittävästi. Ensinnäkin se koskee videokortteja, jotka ovat viime aikoina olleet lähes niukkaa tuotetta, koska sekä pelaajat että kaivostyöläiset tarvitsivat niitä. Nvidialta, joka on suurin videokorttien valmistaja, saatujen raporttien mukaan tuli kuitenkin selväksi, että nykyään asiat ovat paljon huonompia heille, ja heidän on tarkistettava omia ennusteitaan, jotka ne ovat tehneet tuotteidensa myynnistä saaduista tuloista.

Alustavien arvioiden mukaan kysynnän jyrkkä lasku markkinoilla johtaa yrityksen tappioihin vähintään 500 miljoonalla dollarilla yksin viimeisellä neljänneksellä. Tällaiset olosuhteet eivät voineet jäädä huomiotta arvopaperimarkkinoilla, joissa Nvidian varat menettivät lähes välittömästi 15 prosenttia niiden arvosta. Yhtiön pääjohtaja Jensen Huang sanoi nykyisestä tilanteesta kommentoimalla, että viimeinen vuosineljännes oli heille täydellinen pettymys, joka aiheutti paljon ahdistusta. Niinpä nykyisen tilanteen perusteella kaikki sijoittajat järjestävät yksityiskohtaisen keskustelun, joka on tarkoitus järjestää 14. helmikuuta.

On syytä muistaa, että kolmen ensimmäisen neljänneksen perusteella tehtiin melko optimistisia ennusteita, joissa yhtiön voitto oli jo noin 3,18 miljardia dollaria. Tämä luku osoittautui ennätykseksi viime vuoden lukuihin verrattuna ja ylitti ne lähes 21%. Näiden tietojen perusteella analyytikot saivat nopeasti ennusteita koko vuodelle, jossa he odottivat vielä 3,24 miljardia dollaria voittoa, mutta näin ei tapahtunut, ja odotetun voiton sijaan yritys sai tuotteidensa kysynnän jyrkästi, mikä johti varastojen laskuun. jopa 19% osakemarkkinoilla.

Ensinnäkin tärkein syy yhtiön voittojen laskuun on suhteellisen epäsuotuisa tilanne Kiinan kotimarkkinoilla, josta suurin osa johtavien globaalien tuotemerkkien elektronisten tuotteiden valmistukseen osallistuneista jättiläisistä on kärsinyt. Siten samanlainen kohtalo ei voinut paeta videokorttien valmistajalta. Suuressa määrin se, että cryptocurrency -tuotantoon osallistuneet kuluttajat ovat viime aikoina vähentäneet voimakkaasti tuotehankintojen määrää, ja yrityksen edustajan mukaan kaikki nämä tekijät vaikuttivat negatiivisesti jälkimmäiseen neljänneksellä, mikä vähentää merkittävästi suorituskykyä.

Samaan aikaan odotukset, jotka kohdistuvat uudenlaisiin tuotteisiin, joilla on oma arkkitehtuuri, keinotekoinen äly ja muut ominaisuudet, eivät vastanneet odotuksia. Tosiasia on, että kuluttajat eivät ole vielä paljastaneet suurta kiinnostusta uusiin tuotteisiin nähden, ilmeisesti odottamassa hetkiä, jolloin niiden hinnat ovat paljon vaatimattomampia. Lisäksi kaivostyöt päätyivät siihen tulokseen, että käytettävissä olevat videokortit eivät yksinkertaisesti salli niiden sitoutua salauksenvalintaan vaadituissa tilavuuksissa, koska niillä ei ole tarpeeksi tehoa. Niinpä he alkoivat vähitellen luopua näytönohjaimista sellaisten laitteiden puolesta, joissa on erityisiä integroituja piirejä, jotka tarjoavat enemmän ominaisuuksia. Näin ollen pelkästään kaivostyöläiset, mutta myös pelaajat, alkoivat luopua tämän yrityksen tuotteista, mikä tuo hänelle valtavia tappioita ja ongelmia osakkeenomistajien kanssa, joille yhtiön johto on taattu joka tapauksessa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti