Vähentää pitkäaikaistyöttömyyttä ja nostaa yleistä tasoa työllisyyden väestöstä Suomessa: miellyttävä yllätys

01.06.2017

Mukaan valtiovarainministeriön Suomi, työttömyyden väheneminen maassa on ylittänyt kaikki odotukset tälle ja ensi vuonna nostaa työllisyyden verrattuna edelliseen useita kertoja. Noustuaan valtaan, nykyinen hallitus on asettanut selkeä tavoite: seitsemänkymmentä kaksi prosenttia työpaikoista maan 2019. Uusimpien arvioiden mukaan tämän vuoden loppuun mennessä odotetaan nousevan 69,4 prosenttiin. Seuraavassa - lähes seitsemänkymmentä prosenttia.

Johan Apatalo yksi edustajista työministeriön ja taloudellisesta kehityksestä Suomessa, väittää, että väheneminen työttömien määrä on kaksi pääsyytä: kasvu työnantajien työvoiman kysynnän ja vähentää kokonaismäärän kuuluvien henkilöiden ikäryhmä työväestön.

On ennustettu, että työllisten määrä vuosittain kasvaa merkittävästi. Tänä vuonna on tarkoitus tarjota työpaikkoja määrää suuremman neljätuhatta verrattuna edelliseen vuoteen. Kokonaismäärä kuuluvien henkilöiden työikäisestä väestöstä kasvaa jonkin aikaa, mutta sitten ennustettiin nopea lasku numeroon: jopa kymmenen tuhatta ihmistä vuodessa.

Ministeriö odottaa, että muutokset ovat erityisen huomattavaa kannalta pitkäaikaistyöttömyyden. Tänä vuonna on tarkoitus palkata kaksikymmentäkolmetuhatta enemmän pitkäaikaistyöttömiä enemmän kuin aikaisemmin. Ministeriö väittää myös, että kasvu koko työllisyyden kasvu teollisuus on vastuussa. Kuitenkin, vaikka kaikki ponnistelut, hallitus on todennäköisesti onnistu saavuttamaan tavoitteensa aikaisemmin: sen sijaan, että 72 prosenttia vuoteen 2019 tullaan käyttämään vain 70 prosenttia työväestöstä Suomessa.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti