Vetyä oleva polttoaine voi olla halvempaa kuin bensiini

19.09.2018

Meidän aikamme, vety, on edelleen vain kehitysvaiheessa, energiankuljettajana. Samaan aikaan tutkijat huomauttavat, että tämäntyyppinen polttoaine voi tuottaa arvokasta kilpailua markkinoilla. Alustavien laskelmien mukaan jos öljyn hinta ei laske puoleen, vetykäyttö voi kuluttaa vähintään neljänneksen maailmanmarkkinoista sen kilpailukyvyn ansiosta.

Viime aikoina sijoittajat seuraavat tätä suhteellisen uutta, mutta lupaavaa suuntausta. Samalla on syytä huomata, että tällaista energiankuljetusta voidaan käyttää myös liikenteessä, voimalaitoksissa ja teollisuuslaitoksissa. Lisäksi jopa koko maat pitävät pitkällä aikavälillä tällaista polttoainetta hiilivetyjen korvikkeena. Yhtiön Hidrogen-neuvoston asiantuntijat, jotka perustuivat tehtyyn tutkimukseen, päättelivät, että keskipitkällä vuosisadalla vetypolttoaineiden markkina-arvo voi olla 2,5 biljoonaa dollaria. Niinpä vedyn perustuvat energiakantajat pystyvät luotettavasti omaksumaan jopa 18% maailman polttoainemarkkinoista. Samaan aikaan ajoneuvojen määrä kasvaa huomattavasti ja samalla niiden osuus voi olla 15-20%.

Sen jälkeen, kun vuonna 1937 oli kuuluisa tragedia, jolla oli vetyä, joka oli täynnä kyseistä ainetta, liikenteessä, epäonnistuneesti unohdettu. Uusien tekniikoiden, erityisesti sähköntuotannon, aurinkokenno- ja tuulivoimalaitosten avulla, oli kuitenkin mahdollista vähentää huomattavasti vetyä tuottavia kustannuksia. Lisäksi on ilmennyt uusia keinoja varastoida ja kuljettaa kaasuja, joiden avulla niitä voidaan pitää turvallisina voimavaroina. Tutkijat ovat kehittäneet erityisiä polttokennoja vedyn perusteella. Ja viime aikoina niiden kustannukset ovat alkaneet vähentyä huomattavasti, ja ne ovat yhä yleisön saatavilla.

Kuitenkin merkittävin etu, että vetymoottori eroaa tavanomaisesta, on se, että sen jätekaasut eivät aiheuta mitään vaaraa ympäristölle, koska se on tavanomainen vesihöyry. Esimerkiksi Kiinassa ne ovat hyvin optimistisia uuden energialähteen kehityksestä, ja vuoteen 2030 mennessä he aikovat varustaa vähintään 1 tuhat vetyasemaa tankkausajoneuvoihin. Tätä varten hallitus on jopa kehittänyt erityisohjelman, joka mahdollistaa tällaisen polttoaineen jakelun koko maassa.

Vaikka tällä hetkellä vetypolttoainetta ei ole, ja koska se ei ole saanut niin laajaa soveltamista, uuden tekniikan kehittäminen tämän kaasun tuottamiseksi vaatii meitä harkitsemaan vakavasti tätä asiaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti