Verkkopankkien käyttö uhkaa tavallisia käyttäjiä

20.11.2018

Viime aikoina Internetin kehittymistä tarjoavat teknologiat ovat saavuttaneet sellaisen tason, että äskettäin tämä ei ollut edes unelma. Nyt kuka tahansa voi kuitenkin käyttää verkkopankkipalvelujen palveluja. On huomattava, että tämän alueen suosio kasvaa melkein silmämme edessä. Tähän mennessä tietoturva-asiantuntijat sanovat, että verkkopankkipalvelut ovat erittäin alttiita hakkerihyökkäyksen uhalle.

Asiantuntijat sanovat, että petokset kehittävät erityisiä laittomasti sovelluksia, jotka myöhemmin epäilevät käyttäjät lataavat mobiililaitteisiinsa tai tietokoneisiinsa. Lisäksi hyökkääjät käyttävät usein tekstiviestin lähetystapaa pyynnöllä vahvistaakseen salasanan syöttääkseen henkilökohtaisen sivunsa pankkipalveluun. Lisäksi hakkerit pyrkivät hakemaan pankkien sähköpostiasiakkaita saadakseen käyttöön skannatun kopion passista ja puhelinnumerosta, josta myöhemmin tehdään kaksoiskappale SIM-kortti. Lisäksi jotkut huijauslaitteet tarjoavat työkaluja sähköpostin leikkaamiseen.

Toinen vaihtoehto, jota petokset käyttävät, on yksinkertainen salasanayhdistelmän valinta. Pääsääntöisesti henkilökohtaiseen tiliin pääsyn PIN-koodin numerot käytetään neljän numeron yhdistelmänä. Pankin turvajärjestelmässä toimii toiminto, joka estää pääsyn palveluun välittömästi sen jälkeen, kun kolme yritystä oli tehty syöttämään väärä numerokoodi. Samaan aikaan hakkerit oppivat ohittamaan tämän suojan ja luoneet valtavan määrän pyyntöjä rahoitustapahtumasta käyttäen ehdollista salasanaa. On syytä huomata, että tämä lähestymistapa mahdollistaa kokeneiden hakkereiden onnistuvan hakkeroimalla uhrin henkilökohtaiseen tiliin, 99 tapauksessa 100: sta. Pääsääntöisesti asiakas ei yksinkertaisesti pysty seuraamaan pankista saamiaan koko tekstiviestien massaa.

Samaan aikaan petokset saavat pääsyn asiakkaan resurssiin, jos istunto kestää liian kauan. Julkisten Wi-Fi-verkkojen käyttö lisää myös riskiä hyökätä asiakkaan pankkisivulle, koska tässä tapauksessa se on haavoittuvimmassa asemassa. On syytä huomata, että hakkerit ovat avannut todellisen metsästyksen käyttäjien pankkipalveluille. Ensinnäkin tämä johtuu siitä, että ns. Darknet-verkossa tällaiset tiedot ovat melko laajassa kysynnässä. Petostentorjunta on kehittänyt todelliset markkinat, jotka tarjoavat tietoja satojen tuhansien asiakkaiden rahoille. Tällöin yhden tilin kustannus on 22 USD.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti