Venäläiset, virolaiset ja kiinalaiset alkavat aktiivisesti ostaa kiinteistöjä Suomessa

26.02.2018

Viimeksi kuluneen kerran ilmiötä noudatetaan yhä enemmän, kun ulkomaalaisilla on melko epäselvä kiinnostus kiinteistökohteisiin Suomessa. Samalla asiantuntijat näistä markkinoista toteavat, että liiketoimien määrä erilaisten esineiden hankintaan kasvaa nopeasti. Tämän lisäksi he korostivat, että Venäjällä, Kiinassa ja Virossa asuvien asukkaiden kysyntä on suurin.

Vain viime vuoden aikana muiden valtioiden kansalaiset hankkivat noin 5 tuhatta kiinteistötavoitetta eri puolilla Suomea. Ei ole enää salaisuus, että viime aikoina suomalaisten kiinteistöjen markkinat olivat kiinnostuneita huomattavasta määrästä ulkomaalaisia. On syytä huomata, että kysyntä on monenlaisia kiinteistökohteita, jotka vaihtelevat asuntoista, mökit ja talot. Samanaikaisesti eniten valituksia osto- ja myyntitapahtumien rekisteröinnistä, jotka kirjattiin kiinalaisten, virolaisten ja venäläisten keskuudessa. Kuitenkin huomattava kiinnostus asiaan alkoi näkyä ja Intian kansalaiset, joiden määrä ostajien keskuudessa on kasvanut merkittävästi.

Ei ole enää yllättävää tavata ulkomaalaisia

Yksi johtavista kiinteistövirastoista Suomessa, Hannu Salo, joka jo myy kiinteistöjä eri puolilla maata, vierailee ulkomaalaisille yhteiseksi tavaksi hankkia asuntoja. Vastaavasti Salo totesi, että viime vuosina ulkomaalaiset kiinteistötoimistoissa alkoivat näkyä paljon enemmän kuin aiemmissa ajoissa. Erityisen näkyvä esimerkki Espoon kaupungista on esimerkki.

Kuka ja miten käydään kauppaa

Myös viraston johtaja jakoi huomautuksensa suhteellisen tavoin neuvottelemaan asuntojen ostosta. Useimmat erilaiset ovat Intian kansalaiset, jotka yrittävät kaupan alussa tarjota mahdollisimman vähäisen hinnan esineelle. Muuten kiinalaisten keskuudessa noudatetaan samaa tapaa harjoittaa liiketoimintaa itäisellä tavalla. Euroopan alueen edustajat puolestaan pyrkivät tavanomaisempaan kauppatapaan tarjoamalla riittävät hinnat, jotka ovat yleisesti hyväksyttyjen sääntöjen ja perinteiden mukaisia.

Tähän mennessä ulkomaalaiset eivät ole niin paljon

Kiinni asiantuntijat kiinteistömarkkinoilla, huomata, että vielä ulkomaalaisille, kodin ostajien, ei niin suuri. On huomattava, että enintään neljä prosenttia ulkomaalaisista laatii asiakirjoja niiden neliömetrien ostamiseksi. Näin ollen, jos kääntää tämä kaikki ymmärrettävämpään arvioon rahaa, kokonaismäärä ei ylitä 700 miljoonaa euroa vuodessa. Mutta ulkomaiset sijoittajat ovat kuluneen vuoden aikana tehneet vuokralaisen asunnon ostotapahtumia useille satoille miljoonille euroille.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti