Venäjän matkailijoiden määrä alkoi kasvaa

14.10.2017

Venäjän federaation matkustavat matkailijat ovat valinneet itselleen uuden suunnan - Pohjois-Karjalan, joka on muuttanut tämän alueen uudeksi suuntaukseksi maanmiehensä kesken. Lähes puolet vierailevista Kaakkois-Suomesta puolestaan myös mielellään jakavat positiivisia vaikutelmiaan ja suosittelevat tätä suuntaa varsin kohtuullisesti sukulaisilleen ja tuttavalle.

Samalla vain puolet niistä, jotka joutuivat vierailemaan pääkaupunkiseudulla, suosittelevat vierailua tällä alueella. Mutta Pohjois-Karjala herättää entistä innostuneempia vastauksia, ja 75 prosenttia matkailijoista, jotka ovat käyneet siellä, neuvotaan heidän ympäristössään, tällä alueella.

Suuremman tarkkuuden ja luotettavuuden vuoksi Suomessa käyneiden matkailijoiden keskuudessa suorittama yritys teki tämän suoraan Suomen ja Venäjän rajan tarkistuspisteessä. Huolimatta siitä, että tällainen merkityksetön, näyttäisi olevan tuloksia oikeudenmukaisuuden vuoksi, on syytä huomata, että Venäjän federaatiosta tulevien matkailijoiden määrä kasvaa jatkuvasti ja saa uutta vauhtia.

On huomattava, että Venäjän matkailijoiden osallistuminen Suomessa on vähentynyt merkittävästi vuonna 2015. Ja nyt, jokaisen päivän kuluttua, kävijöiden määrä kasvaa merkittävästi ja sen myötä ne alkoivat käyttää enemmän rahaa viimeisen jakson aikana. Asiantuntijoiden ennusteiden mukaan tämän vuoden aikana meidän pitäisi odottaa vähintään 2,6 miljoonaa matkaa kaakkoon, mikä on lähes 10% korkeampi kuin edellisen vuoden luvut.

On tärkeää huomata, että valuuttojen vaihtokurssilla on tärkeä rooli tässä asiassa, mikä vaikuttaa myös halukkuuteen mennä matkalle. Asiantuntijat sanovat kuitenkin, että keskimääräinen Venäjän matkailija käytti kullekin henkilölle noin 235 euroa, joka on jo 60 euroa enemmän kuin viimeisten kahden vuoden aikana. Niinpä venäläiset turistit alkoivat käyttää rahaa suomalaiseen maahan lähes lähes vuoden 2014 tasosta.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti