Venezuelan hallitus onnistui toteuttamaan omat salausvaluutansa 735 miljoonalla dollarilla.

23.02.2018

Järjestyksen mukaan vensuelskogo hallituksen kaikki yritykset maan, jotka harjoittavat öljyn, on pantava osa rahaliikenteestä käyttäen uudenlaista «El Petro» kansallisen valuutan. Tämä innovaatio ilmoitti Venezuelan presidentti Nicholas Maduro. Erityisesti monet paikalliset julkaisut mainitsevat valtionpäämiehen lausunnot asiasta.

Missä käytetään uutta valuuttaa?

Kuten asiantuntijat huomauttavat, Maduro tilasi uuden sähköisen maksuvälineen, jota käytetään laajasti eri tavoin. Nyt, koko maan suurlähetystöjen konsulipalkkiot maksetaan El Petrosta. Ja samalla uusi salausvaluutta, Venezuelan lentoyhtiöt, pystyy maksamaan polttoainetta matkustajilleen. Samanaikaisesti uuden maksujärjestelmän laaja soveltaminen löytyy maan matkailuteollisuudesta.

Venezuelan finanssiryhmien edustajien mukaan tämän valuutan käyttöönotto oli suunniteltu useita kuukausia ja tämän vuoden alusta, ja se otettiin käyttöön. On huomattava, että tämä maa tuli ensimmäinen valtio, joka myöntää kansallisen salausvaluutan. Huutokaupan avaamista varten järjestetyissä virallisissa tilaisuuksissa osallistuminen maan presidenttiin oli läsnä. On tärkeää huomata, että vain ensimmäisenä myyntipäivänä ostetun elektronisen rahan määrä oli noin 735 miljoonaa dollaria.

Mikä on uuden salausvaluutan määrä

Suunnitellusti Venezuelan hallitusta, se on tarkoituksenmukaisinta, aikana saman kolikon El Petro, on yhtä suuri kuin markkina-arvo öljytynnyrin, joka myy maata. Tällä indikaattorilla on tällä hetkellä noin 60 dollaria, ja salausvaluutan lisähinta riippuu suoraan raaka-aineiden kustannuksista markkinoilla.

Maduro on optimistinen

Presidentti Maduro puolestaan toivoo voivansa maksaa uuden maksujärjestelmän ja odottaa häneltä merkittävää vahvistamista maan taloudelle. Erityisesti hänen mukaansa tällainen vahva valuutta voi tehdä arvokkaan kilpailun ja tehokkaimman Supermanin, hän totesi, viitaten Yhdysvaltain dollariin.

Hallituksen suunnitelmien mukaan 100 miljoonaa El Petroa otetaan käyttöön. Ensimmäinen osa 38,4 miljoonan rahakkeiden määrästä on tarkoitus järjestää huutokaupalle vasta maaliskuun 19 päivään saakka, jolloin sijoittajat pystyvät hankkimaan tarvittavan määrän. Salausvaluutan käyttöönotto toteutetaan vaiheittain. Lisäksi hallitus huolehtii omasta varannostaan ja jättää budjetille 17,6 miljoonaa kolikkoa. Maan johtajuus yhdistää uuden maksujärjestelmän syntymisen ja tarjoaa lisämahdollisuuksia talouteen, erityisesti ulkomaisten sijoittajien houkuttelemiseksi.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti