Uudet säännöt maksamisesta lainojen koulutukseen ja pelkää Kela: tilanne voi huonontua merkittävästi

31.05.2017

Alussa uusi vuosi, Suomen hallitus ilmoitti, että se aikoo kasvattaa lainojen koulutukseen elokuussa. Nämä muutokset merkitsevät, että opiskelijat hyötyvät vähemmän. Hyöty olisi leikattava lähes yhdeksänkymmentä euroa, mikä vaikuttaa haitallisesti taloudelliseen tilanteeseen opiskelijoille. Se kertoi myös, että se on suunniteltu vähentämään maksaminen asumistukeen johtuu useista tekijöistä - esimerkiksi kokonaistulot opiskelijan perheelle. Tämän seurauksena jotkut opiskelijat jää ilman täyttä hyötyä, jotkut koska se lähes kaksinkertaistuu.

Lisäksi opintolaina kasvaa: neljän sijasta sadan euron lainan, joka voidaan ottaa nyt, ensi vuonna, tämä määrä on yhtä suuri kuin kuusisataaviisikymmentä euroa. Nämä muutokset on positiivinen puoli: opiskelijat, jotka ovat tummia täpliä luottotiedot pystyy hankkimaan tiettyjä takuita valtiolta, joka auttaa heitä saamaan tarvittavat varat.

Mutta huolimatta siitä, että viime vuonna Kela joutui maksamaan pois ennätyksellisen alhainen määrä maksamattomia opintolainoja, virasto on huolissaan siitä, että tilanne huonontuu merkittävästi johtuen edellä kuvatut muutokset. Tiedetään, että Kela edustaa Kela toimii valtion takaajana opiskelijoiden ja vastaa maksamisesta luottojen maksamatta velallisia. Viime vuonna virasto piti maksaa velkamme vain kolme tuhatta opiskelijaa, mikä on huomattavasti vähemmän kuin se oli viime vuonna. Kuitenkin johtuen vähentämiseen opintorahan ja lisäys osuus lainasta, virasto on vakavasti huolissaan kielteisiä vaikutuksia valtion innovaatioita.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti