Uuden vuoden aikana on suuria muutoksia

30.12.2017

Ensinnäkin haluan huomauttaa, että tulevana vuonna merkittävät muutokset vaikuttavat erittäin monenlaisiin kysymyksiin. Innovaatiot kattavat esimerkiksi työttömien etujen maksamisen, esiopetuslaitosten koulutusmaksujen muutokset, verotuksen sekä savukkeiden ja alkoholituotteiden myynnin.

Uuden vuoden laillisena voimana odotetaan tulevan paljon monia lainsäädännöllisiä muutoksia, jotka vaikuttavat varmasti kansalaisten jokapäiväiseen elämään ja koko yhteiskunnan tilanteeseen.

Yksi merkittävistä innovaatioista on se, että nyt ruokakaupat, huoltoasemat ja kioskit saavat myydä voimakkaampia alkoholijuomia, joiden vahvuus ei saa ylittää 5,5% alkoholia. On syytä huomata, että tällä hetkellä, vaikka standardi on edelleen voimassa, jossa tämä luku on 4,7%. Samalla ei ole tarpeetonta huomata, että uuden vuoden jälkeen alkoholituotannon kustannukset kasvavat lähes 5 prosenttia. Samankaltainen tilanne kehittyy tupakkatuotteiden kanssa, jotka nousevat toistuvasti koko seuraavan vuoden aikana. Nämä toimenpiteet johtuvat maan verolainsäädännön muutoksista.

Myös työttömien eduista odotetaan huomattavia muutoksia. Ensinnäkin tarkistettiin menettelyä, jolla tarkistetaan työttömien etsimää työpaikkaa. Nyt, jos työttömänä ei 65 päivän ajan osoita työn tarkkailua, hän varmasti vähentää työttömyyskorvausten määrää. Vaikka henkilö päättäisi harjoittaa yrittäjyyteen liittyvää toimintaa, hänen on kuitenkin maksettava hänen etujensa ensimmäisten neljän kuukauden aikana.

Miellyttävä lisämaksu odottaa eläkeläisiä uudesta vuodesta, nyt taatun eläkkeen koko kasvaa 15 eurolla. Vanhemmille hallitus on myös valmistellut lahjan joulupuulle muodossa, joka lisää lapselle maksettuja etuuksia. Mutta esikoululaisille, sen odotetaan vähentävän koulutuksen maksua esikoululaitoksissa.

Lisäksi hallituksen aloite vapauttaa verosta Yle, väestön pienituloiset ryhmät. Ja melko paljon odottamattomia laskuja toteutetaan ensi vuonna.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti