Ulkomaiset kuljettajat jättävät huomiotta sakot, jotka aiheuttavat raskaita tappioita

04.09.2017

Ensinnäkin on syytä panna merkille, että kaikki Suomen poliisin ulkomaalaisiin kuljettajiin kuuluvien edustajien kokoamat pöytäkirjat pysyvät pääsääntöisesti Suomen alueella. Samalla EU-lainsäädännön artiklan mukaan lainvalvontaviranomaisilla on kaikki mahdollisuudet lähettää kirjallinen pöytäkirja rikkomuksista jossakin EU-maassa.

Viime aikoina Suomen teillä asennettujen poliisin valokuvadararit ovat yhä useammin havainneet sääntöjä, jotka kuljettajat tekevät ulkomaisten autojen kanssa. Samanaikaisesti Suomen poliisi ei halua toimittaa valokuvista todisteita siitä, että tieliikennesääntöjä on rikottu muiden maiden alueella.

Edelliseen vuoteen verrattuna ulkomaalaiset kuljettajat rikkoivat Suomen alueella yli kymmenentuhatta kertaa nopeusjärjes- telmän koko ajan, ja kaikki asiakirjat pysyivät Suomen poliisin kanssa. Samanaikaisesti vain tämän vuoden alkupuoliskolla tämä kuljettajaryhmä on jo onnistunut yli seitsemän ja puoli tuhatta kertaa rikkomaan liikkeen sääntöjä. On syytä panna merkille, että kaikki nämä pöytäkirjat ja tänäkin päivänä pysyvät Suomen toimistoissa.

Toisaalta Dennis Pasterstein, joka on vanhempi komissaari, sanoi, että maan budjetti on keskimäärin menettänyt merkittäviä summia, sillä keskimääräinen sakko on 170 euroa. Näin ollen viime vuonna Suomi on menettänyt viime vuonna vain noin 1,7 miljoonaa euroa. Samaan aikaan hän totesi, että ilmoitusten lähettämiseen tarvitaan jopa 15 euroa, ja tästä eteenpäin vain postitus voi maksaa Suomen poliisin 150 000 eurolla.

Huolimatta siitä, että euroalueella on lakeja, jotka mahdollistavat pahoinpidettyjen kuljettajien rankaisemisen jossakin näistä järjestöön kuuluvista maista, kuitenkin suomalainen puolue haluaa tehdä sen omalla hoidollaan. Vaikka vielä on paljon säädöksiä, jotka vaikeuttavat rangaistusta.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti