Työttömät Suomessa vähenee

21.11.2017

Viimeisimpien tietojen mukaan tämän vuoden lokakuussa Suomen työllisyysaste kasvoi 70 prosenttiin. Kuten tilastokeskuksen raportissa todettiin, lokakuussa työttömien määräksi arvioitiin 197 tuhatta työikäistä henkilöä. Tämä luku on 20 tuhatta vähemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana.

Viimeaikaiset laskelmat osoittavat, että Suomessa työttömyysaste on nykyään korkeampi kuin 7,3%. On huomattava, että viime vuoteen verrattuna tämä indikaattori parani 0,8%. On myös syytä korostaa ja sitä, että tämän vuoden syyskuussa työttömien määrä maan alueella oli 8 prosenttia.

Nuorten työllisyyden osalta asiat ovat jossain määrin erilaisia, sillä 12,3 prosenttia etsii työtä. Samanaikaisesti viime vuoden lokakuussa työttömät nuoret maassa olivat viisi prosenttia enemmän. Joten, on selvää parannusta. Näin ollen tilastopalvelun asiantuntijoiden suorittamien tutkimusten yhteenlaskettu indikaattori osoitti, että tämän vuoden lokakuussa työllisyysasteen saavuttaminen on 70 prosenttia.

Lisäksi työministeriö on jakanut tiedot siitä, kuinka monta henkilöä on tänään, rekisteröidään työttömien työvoimakeskuksiin. Tämän tuloksena, joka kerättiin tämän vuoden lokakuun loppuun mennessä, maassa oli noin 273 tuhatta työtöntä, odottamassa uusia työpaikkoja. Näin ollen laskelmien jälkeen kävi ilmi, että viime vuonna työttömyyskeskuksissa oli 56 tuhatta ihmistä enemmän kuin nyt.

Nuorten tapaukset eivät ole yhtä optimistisia, sillä saadun tiedon mukaan 32 tuhatta nuorta hakijaa jäi kirjaamishetkellä ennen tämän vuoden lokakuussa työllisyyttä, jonka ikä ei ole yli 25 vuotta. Viime vuonna 9 tuhatta enemmän nuoria yritteli saada työpaikkaa verrattuna samaan aikaan.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti