Työn pituus vaikuttaa negatiivisesti mielen tilaan

01.04.2018

Jotta saataisiin luotettavimmista tutkimustuloksista, tutkijoiden oli tehtävä analyysityö 13 miljoonan eri ammatinharjoittajan tietojen avulla.

Yksi suurimmista sairausvakuutusalan yrityksistä päätti toteuttaa laajamittaista tutkimusta yrittäen selvittää, mitkä tekijät vaikuttavat asiakkaidensa terveyteen. Ensimmäinen asia, jonka tiedemiehet ovat alkaneet tutkia, on tietoja siirretyistä sairauksista ja niiden hoitamisesta noin 13 miljoonalla ihmisellä. Tutkijoille se oli todellinen havainto, että matkan pituus kotoa työelämään vaikuttaa havaittavasti jokaisen henkilön psyykkiseen tilaan.

Siten aikana tutkimuksen, tutkijat pystyivät luomaan hyvin mielenkiintoinen kuvio on se, että ihmiset, jotka täytyy saada paikallesi 500 kilometriä, ovat kaikkein alttiimpia lukuisia häiriöt psyykkistä terveyttä. Samanaikaisesti työntekijät, jotka päästävät yli 10 kilometrin pituiseen työskentelypolkuun, ovat paljon vähemmän todennäköisesti kärsineet psykologisista häiriöistä. Yleisimpiä sairauksia, tutkijat nimeltään perusteettomia paniikkikohtauksia, esiintyminen kohtuuttomia pelkoja, pakkomielteet ja ahdistusta, sekä masennusta.

Samaan aikaan on tärkeää huomata eräs hyvin tärkeä yksityiskohta on se, että ne työntekijät, jotka joutuvat töihin 500 kilometriä, koko työviikon hän elää kaupungissa, ei kaukana työtäni, ja vain Viikonlopun kynnyksellä he voivat palata perheeseen lähiöissä.

Myös tarkkailijat huomauttivat, että päivittäin työskentely 50 kilometrin etäisyydellä työskentelystä edistää työntekijän psykologisen tasapainon tilaa ja lisää vakavien sairauksien riskiä. Lisäksi havaittiin, että sairaalan henkilökunnan keskimääräinen pituus psykologisen terveyden ongelmien poistamiseksi riippuu suoraan työn pituudesta. Ne työntekijät, jotka päivittäin joutuvat matkustamaan noin 10 km, ratkaisemaan terveysongelmia keskimäärin 2,9 päivää, kun työmatkoja kulkemaa 50 km on jo pakko viettää henkisen toipumisen noin 3,2 päivää. Lisäksi tutkijat ovat erityisesti painottanut sitä, että viime vuosina, työntekijöiden määrä, joilla on ongelmia psykologinen tila kasvaa jatkuvasti, ja palauttaminen, ne täytyy viettää enemmän ja enemmän aikaa. Siksi kiinnittäen huomiota siihen, että viime vuosikymmenen aikana, hoitojakson psyykkisiä häiriöitä, kasvoi lähes 70%, koska tämä on yleisin sairaus työntekijöiden keskuudessa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti