Työministeriö odottaa työpaikkojen määrän kasvavan

08.11.2017

Asiantuntijalausunnon mukaan hyvin pian, vasta ensi vuonna, noin 70,2% työkykyisestä väestöstä saa työpaikkansa. Kaikki tämä tuli mahdolliseksi sen vuoksi, että asianomaisten asiantuntijoiden tekemien ennusteiden mukaan maan työllisyysasteen odotetaan kasvavan nopeasti.

Työministeriön edustajat ilmaisivat ehdottoman luottamuksensa siihen, että ensi vuonna heillä on jokin syy väittää, että Suomen kansalaisten työpaikat kasvavat 25 tuhannella. Esimerkiksi tänä vuonna tämä luku ei saa ylittää 15 tuhatta, vaikka virkamiehet ovat täynnä optimismia, joka johtuu maan talouden jatkuvasta kasvusta, joka väistämättä reagoi työmarkkinoihin ja kysynnän kasvuun.

Ensinnäkin tässä osastossa järjestettiin erityinen tutkimus, jonka tarkoituksena oli määrittää seuraavan vuoden odotettu työllisyysaste. Työnsä puitteissa puolessa vuodessa asiantuntijoilla, joilla oli melko korkea tarkkuustodennäköisyys, varmistivat, että ainakin 70 prosenttia suomalaisista työskentelee jo vuonna 2018. Ennusteiden mukaan tarkemmin sanottuna tämä luku on 70,2%.

Suomen hallitus puolestaan ei ole vähemmän optimistinen, sen profiilin edustajat ilmoittavat, että vuoteen 2019 mennessä virkamiesten suunnitelmissa tarjotaan vähintään 72 prosenttia työpaikoista. Asiantuntijat sanovat puolestaan, ettei heidän odotuksiaan pitäisi olla niin optimistinen, koska Suomen talouden kasvu ei kehity yhtä dynaamisesti kuin haluaisi. Tässä suhteessa on syytä tehdä varovaisempia ennusteita.

Samaan aikaan saman asiantuntijan mukaan hallitusten pyrkimyksistä huolimatta niiden mukautukset ovat varmoja objektiivisten olosuhteiden vuoksi, joten ministerit eivät saa odottaa liikaa. Asiantuntijoiden mukaan hallituksen suunnitelmat eivät todennäköisesti toteutuisi huolimatta niiden optimismista huolimatta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti