Tutkijat havaitsivat planeetat, jotka perustuvat jalokiviin

22.12.2018

Jokainen meistä tietää, että maan päällä tallennetaan riittävän suuria talletuksia jalokiviä. Maailmankaikkeudessa on kuitenkin sellaisia planeettoja, joiden kanssa, meidän, on yksinkertaisesti köyhä sukulainen. Ainakin brittiläiset ja sveitsiläiset tiedemiehet eivät löytäneet paikkakuntiaan vaan myös onnistuneet määrittämään kokoonpanon. Heidän mukaansa kaikki olosuhteet tällaisille taivaankappaleille, ikään kuin ne luotaisiin tuottamaan jalokiviä suoraan pinnalle, jotka on jo peitetty rubiineilla ja safiireilla.

Tähän mennessä tutkijat ovat löytäneet 3 näistä planeeteista, jotka pysyvät lähellä maata. Lähin, joka sijaitsee Cassiopeian tähtikuviossa, on 21 valovuotta kaukana planeetastamme, ja sitä kutsutaan HD 219134b: ksi, toinen on jo kauempana, noin 41 valovuoden päässä, mutta kaukaisin havaittu on uskomaton etäisyys, 870 valovuoden kuluessa.

Tutkijoiden laskelmien mukaan nämä planeetat muodostuivat kaoottisen kaasun ja pölyn kerääntymisen aikana, joita staattisen energian voima houkutteli vähitellen. Tämän jälkeen nämä kokoonpanot ovat kasvaneet niin paljon, että heillä on valta luoda kokonaisia planeettoja. Asiantuntijat luokittelevat kaikki nämä eksoplanetit super-maaperiksi, jotka koostuvat pääasiassa suuresta määrästä hyvin erilaisia metalleja ja niiden seoksia. Samaan aikaan nämä planeetat eroavat koostumuksessaan pohjimmiltaan niistä tutuimmista planeeteista, jotka ovat aurinkokunnassa. Jos maan ydin koostuu pääasiassa nikkelin ja raudan seoksesta, niin nämä planeetat koostuvat alumiinista ja kalsiumista, ja tämä seikka osoittaa suoraan, että planeetat koostuvat suurimmaksi osaksi arvokkaista rubiineista ja safiireista, jotka muodostuvat hapettumisen aikana. alumiinia.

Näiden planeettojen tutkimiseksi tarkemmin tutkijat loivat erityisiä tietokonemalleja, jotka vahvistivat vain tutkijoiden oletukset siitä, että nämä taivaankappaleet eroavat merkittävästi siitä, mitä näemme aurinkokunnassa. Erityisesti oli mahdollista todeta, että näiden planeettojen tiheys on noin 10-20% alhaisempi kuin maan tiheys, ja joissakin niistä lämpötila on niin korkea, että koko niihin kuuluva ilmapiiri oli kokonaan palanut. Lisäksi tutkijat uskovat, että planeetan HD 219134b pitäisi päästää kirkkaan punainen-sininen hehku, koska lähes koko sen pinta on peitetty safiireilla ja rubiineilla. Lisäksi tutkijat luottavat siihen, että planeetoilla, joita kutsutaan nimellä 55 Cancri, on rakenne kuin yksi iso timantti, vaikka hiilen läsnäolo planeetalla ei vielä ole mahdollista.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti