Tutkijat ennustivat Suomen talouden kasvua 3%

26.09.2017

Instituutti Pellervo, joka harjoittaa tutkimustoimintaa rahoitusalalla, oli todennäköisin ennuste Suomen talouden tilanteen kehitykselle lyhyeksi ajaksi. Ensinnäkin tutkijat havaitsivat huomattavia investointien ja viennin lisääntymistä, mikä johtui kohtuullisesti kulutuksen kasvusta.

Kuten instituutin tehtävää koskevaa tutkimusta tekeviä tutkijoita koskevat perustavanlaatuiset havainnot osoittavat, että tämän vuoden loppuun mennessä Suomen talous odottaa vähintään 3 prosentin suuruista kasvua. Samaan aikaan tutkijat tekivät seuraavan vuoden ennusteen, jossa Suomen talouskasvun taso oli 2,6%.

Samalla on syytä panna merkille, että tällaiset indikaattorit, vakavasti, hämmästelivät tällä alalla työskenteleviä asiantuntijoita, etenkään he eivät odottaneet jyrkkää kasvua. Syinä, jotka johtivat suomalaiseen talouteen niin korkealle tasolle, määrättiin esimerkiksi esi- merkiksi kasvun edellytykset kuin viennin kasvu. Samanaikaisesti se puhuu niin kaunopuheisesti, että suomalaiset tavarat ovat saaneet arvokasta kilpailukykyä ja jopa maailmantalouden indikaattoreiden kasvun taustalla.

Ennakoidun yksikön päällikkö Janne Huovari puolestaan päätti mainita toisen tärkeän tekijän, joka on, että ilman hyvää investointia tutkimukseen ja kehitykseen, tällaisia indikaattoreita ei todennäköisesti saavuteta. Hän sanoi myös, että toistaiseksi Suomi on kaukana johtavista maista, koska hänellä ei ole vakavaa ohjelmaa panostaa tutkimukseen ja samalla nostaa koulutustasoa. Ensinnäkin maan on opittava soveltamaan taitojaan käytännössä, jotta talouden merkittävää kasvua voidaan saavuttaa.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti