Tullakseen tyylikkäiksi ja muodikkaiiksi IBM pääsi eroon 100 tuhannesta työntekijästään

06.08.2019

Äskettäin epämiellyttävät tosiasiat, jotka paljastettiin äskettäin IBM: n seinissä ja avasivat sen johtajuuden, eivät ole kaikkea parasta. Kaikki alkoi siitä, että oli syytä uskoa, että yhtiön johto päätti suorittaa suurimman mahdollisen työntekijöidensä irtisanomisen. Ja tässä on se, että vain vanhempi työntekijöiden sukupolvi aikoi irtisanoa, kun taas nuorempi henkilökunta jatkoi työtä. Kuten kävi ilmi, yrityksen omistajat päättivät niin radikaalilla tavalla ”nuorentaa” henkilöstönsä henkilöstöä. On huomattava, että irtisanottujen määrä lähestyy nopeasti 100 tuhatta ihmistä.

On tärkeätä huomata, että tällainen henkilöstöpolitiikka yrityksessä on jatkunut useita vuosia. Bloomberg-julkaisu päätti suorittaa pienen tutkimuksen tästä aiheesta, ja kuten kävi ilmi, työntekijöiden joukko lomautukset pyyhkäisivät yrityksen kaikissa muualla sijaitsevissa sivukonttoreissa. Mutta silmiinpistävin asia tässä tilanteessa on, että yrityksen motiivit ovat kirjaimellisesti silmiinpistäviä kyynisyytensä kanssa. Joten IBM: n omistajien mukaan päästyään irti vanhemmista työntekijöistä heidän yrityksensä voivat tulla muodikkaiksi ja tarttuviksi ja olla aina ”trendissä”. Yhtiön johto otti esimerkkinä itsestään sellaisia tunnettuja tuotemerkkejä kuin Amazon, Google ja niin edelleen.

Kuten kävi ilmi, tällaisten toimien seurauksena yrityksen johto, entiset työntekijänsä, alkoivat kääntyä tuomioistuinten puoleen entisiä työnantajia vastaan. Pääasiallisena syytteenä esitettiin se tosiseikka, että kymmenien tuhansien lomautettujen joukossa valtaosa vanhuksista osoittautui. Yhdysvaltojen eri osissa jätettyjen yksinäisten kanteiden lisäksi haettiin kollektiivisia muutoksenhakukeinoja, kuten esimerkiksi Manhattanilla, jossa tapaus kuultiin ikäyrjinnän kohteena olevan yrityksen entisten työntekijöiden syytöksistä.

Yhdessä näistä kuulemisista todisti Alan Wilde, joka toimi yhtiön varatoimitusjohtajana ja oli suoraan mukana henkilöstöpoliittisissa kysymyksissä. Todistuksessaan Wilde sanoi, että IBM: n johto haluaa millään tavalla houkutella ihmisten, nuoremman sukupolven Y, suotuisaa asennetta. Siksi hänen mukaansa vain useita vuosia yrityksen henkilöstö irtisanottiin noin 50-100 tuhatta työntekijää. On syytä huomata, että yrityksen johdon entinen edustaja ei ilmoittanut tarkempaa lomautettujen lukumäärää, vaan hän sanoi, että nuoret työntekijät eivät olleet kovin innokkaita menemään töihin IBM: hen. Vastauksena siihen omistajat eivät löytäneet mitään muuta "todistamaan", että yritys itse on erittäin moderni, tahmea ja edistynyt kaikin tavoin erottamalla vanhemmat työntekijät.

Lisäksi Wilde ei itse nimennyt oikeudessa tarkkaan, minkä ajanjakson ajan irtisanomiset alkavat. Bloombergin toimittajat puolestaan havaitsivat asiaa tutkiessaan, että jo vuonna 2014 alkoi vanhemman sukupolven henkilöstön lomautusten ensimmäinen vaihe. Kuten kävi ilmi, yrityksen johtavissa piireissä uskottiin, että nuoremman sukupolven edustajat ovat alttiimpia kaikille nykyaikaisille tekniikoille ja lisäksi innovatiivisempia.

Samaan aikaan tuomioistuimissa käsitellään paljon tapauksia, jotka koskevat sellaisten ihmisten laitonta irtisanomista, jotka ovat antaneet yritykselle työtä yli 20-25 vuoden ajan. Tietysti IBM: n lakimiehet yrittävät todistaa asiakkaidensa oikeellisuuden, mutta tuomarit puolestaan esittävät heille vastaväitteen, ryhmäkanneoikeudenkäynnit, joita muuten vielä kuullaan ja jotka tekevät edelleen päätöstä asiasta.

Samanaikaisesti yritys jatkaa suunnan pitämistä äskettäin nuorten työntekijöiden palkkaamista koskevan kurssin mukaan. Lisäksi toimittajat onnistuivat selvittämään, että yritykselle se maksaa noin 500 miljoonaa dollaria vuodessa, vain heidän koulutuksestaan. Lisäksi melkein joka päivä yrityksen pöydällä vallitsee noin 8 tuhat uutta hakijaa.

Samanaikaisesti ei ole huonoa huomata, että IBM: n joukko lomautuksista on jo pitkään tullut vanha ja hyvä perinne. Vuonna 1993 noin 60 tuhatta työntekijää lomautettiin yrityksen henkilöstöstä melkein samanaikaisesti. Kommenttina toiminnastaan yrityksen johdossa he eivät löytäneet muuta kuin viitata tarpeeseen optimoida yritys. Vuonna 2015 yhtiöstä lomautettiin 26% työntekijöiden kokonaismäärästä, joka oli noin 111 tuhatta henkilöä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti