Toissijaiset markkinat laskivat videokorttien myyntiä ympäri maailmaa

04.03.2019

Videokorttien myynnin markkinat ovat viime aikoina osoittaneet huomattavan laskun. Tämä on johtopäätökset analyyttiseen toimintaan osallistuvan yrityksen Jon Peddie Researchin asiantuntijoista. Raportissaan tutkijat jakivat tämän tuotteen myynnin havaintojen tulokset viime vuoden viimeisellä neljänneksellä. Niiden mukaan syy tällaiseen jyrkään markkinatilanteeseen on se, että viime aikoina suurin osa kaivostyöläisistä alkoi rajoittaa toimintaansa, mikä johti suuren määrän käytettyjen videokorttien myyntiin. Niinpä uusien videokorttien kanssa käytiin konkreettista kilpailua. Lisäksi asiantuntijat sanovat, että tämä ilmiö jatkuu ainakin tämän vuoden loppuun asti.

Vuonna 2018 näiden tuotteiden kysyntä ennätyksellisesti kaivostyöläisten, GPU: ta tuottavien yritysten, ansiosta? onnistunut tekemään varsin hyviä rahaa. Vuoden jälkipuoliskolla oli kuitenkin merkitystä sillä, että tämän tuotteen myyntimäärät romahtivat yhtäkkiä äkillisesti. Tämän seurauksena NVIDIA: n ja AMD: n varastoihin alkoi kerääntyä ylimääräisiä varastomyymälöitä. Tilanteen alustavan tutkimuksen mukaan analyyttinen virasto teki ennusteen, jonka mukaan tämä markkinatilanne kestää vähintään 6 kuukautta.

Videokorttien käyttäjien kysynnän laskun selkeä vahvistus on se, että se, että viime vuoden viimeisellä neljänneksellä yritykset pystyivät myymään tuotteitaan 20% vähemmän kuin vuoden 2017 viimeisellä neljänneksellä, on annettu. Lisäksi on huomattava, että tässä tilanteessa ei ole pelkästään kiinnostuksen väheneminen cryptocurrencyissa vaan myös laajenevassa jälkimarkkinoilla. Tätä osoittaa se, että edellisen vuoden kolmannen vuosineljänneksen aikana myös kaivostyöläisten videokorttien kysynnän huomattavan vähenemisen jälkeen tämän tuotteen myynti laski 14,5% molemmissa yrityksissä. Jopa perinteiset uudenvuoden alennukset eivät voineet estää tätä.

Kokonaiskuva kysynnän laskusta ei kuitenkaan näytä niin uhkaavalta, kun otetaan huomioon, että videokorttien myyntiluvut laskivat viime vuosineljänneksen aikana vain 2,65%. Intelin tuottamien tuotteiden, jotka valmistavat integroituja kiihdyttimiä, osuus, joka myös otettiin huomioon tutkimusta tehtäessä, oli tietysti tässä. On syytä huomata, että tämä segmentti ei ole kovin taipuvainen vaihtelemaan. Lisäksi tämä tuote on viime aikoina osoittanut tuotteidensa myynnin dynamiikan kasvua. Viime vuoden viimeinen neljännes osoitti, että kannettavien käyttäjien GPU: iden kysyntä kasvoi 8%. Mutta NVIDIA ja AMD kärsivät edelleen vaikeuksista, menettävät asiakkaita vähitellen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti