Toinen suomalainen yritys, joka osallistuu offshore-skandaaliin

20.11.2017

Marraskuun alusta lähtien on julkaistu materiaaleja, jotka paljastavat offshore-alueisiin liittyvät olosuhteet. Niinpä "paratiisin asiakirjat" -listalla, kuten heidän toimittajiensa nimi on, toinen suomalainen yritys on tyytyväinen. Tässä tapauksessa puhumme yrityksestä, joka oli mukana tietokonepelien kehittämisessä Supercellista Maltan valitsema oikeudellinen rekisteröintipaikka.

Siten tutkijoiden epäilys oli kaksi markkinaosapuolta, jotka sijoittavat rahansa pelien kehittämiseen. Se kertoo julkaisun "Yle" ja Jari Erkki Heylakka Ovaskaynen yhteistyössä luoneet tiettyä holdingyhtiö, jonka tehtävät, Työskennellyt osingonjaosta uudelleensijoituksen. Mutta sijoittaa tämä yritys, sen luojat päättävät Maltalla.

Toisaalta yksi kumppaneista on jo kääntynyt tunnustukseksi siitä, että hän todella on offshore-yhtiöön rekisteröity yritys. Lisäksi hän sanoi, että hänen yrityksensä harjoittaa toimintaansa enintään kaksi vuotta. Lisäksi Erkki Hailakan mukaan Maltan hyvä valinta ei ollut ollenkaan satunnaista, koska tämän valtion alueella sijoittajat kokevat itsensä mahdollisimman mukavaksi. Samalla hän totesi ehdottoman rauhallisesti, että hän ei edes yrittänyt piilottaa yrityksensä Suomen finanssielimiä.

On huomattava, että Supercell-yhtiö, jonka toimiala oli älypuhelinten luominen, perustettiin yli 7 vuotta sitten Suomen pääkaupungissa. Tämän jälkeen juuri viime vuonna 84,3 prosenttia tämän yrityksen arvopapereista osti kiinalaisyritys. Tämän kaupan, luovat Supercell Ilkka Paananen, Yonne Derom ja Lassi Leppinen, pelasti noin $ 8.6 miljardia jonka ansiosta he onnistuivat päästä kärkikolmikkoon Suomen kansalaisia, joilla on eniten runsaasti pääomaa.

On syytä huomata, että ns. Paradise-asiakirjat, tämä skandaalinen tietojenvuokraus, joka on luottamuksellista, julkaistaan yhdessä saksalaisessa versiossa. Merkittäviä tässä suhteessa on se, että tästä skandaalista offshore-yhtiöiden, mukana tunnetuin ihmiset maapallolla, kuten Elizabeth II, Britannian kuningatar, Wilbur Ross, joka toimi valtiovarainministeri hallituksen Yhdysvalloissa ja monissa muissa yhtä vaikutusvaltaisia henkilöitä. Kaikki heistä on syytetty yrittämään välttyä verotukselta.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti