Tietoverkkorikollisten toimista kärsivät tavalliset asiakkaat

28.04.2018

Joskus sattuu, että pankkitilisi tarkistamalla asiakas havaitsee uudelleen, että sille asetetut varat ovat hävinneet jäljettöminä. Pankin edustajat puolestaan sanovat, että asiakkaan tili toimii ilman epäluottamusta, eikä heillä ole mitään selkeää selvitystä rahojen katoamisesta.

Jos joku löytää itsensä vastaavanlaisessa tilanteessa, niin ensinnäkin osoittautuu, että hän oli verkkovälittäjien huijaaminen seuraavaksi. Pääsääntöisesti tämä on suosikki toimiala hakkereille, jotka haluavat työskennellä sähköisten asiakaskorttien ja Internet-pankkitoiminnan kanssa. Tähän mennessä tietoverkkorikolliset ovat aktiivisesti mukana verkkomaksujen ja POS-terminaalien järjestelmässä. Apuvälineenä he kehittävät hienostuneimpia virusohjelmia, jotka myöhemmin tartuttavat älypuhelimia, kannettavia tietokoneita tai tavallisia käyttäjiä.

On syytä huomata, että tässä vaiheessa hakkerit ovat pankkien tärkeimpiä vihollisia. Kaikki huijausyrittäjät pyrkivät saamaan käyttöön verkkopankin käyttäjiä käyttävien asiakkaiden henkilötietoja, koska vain tällä tavoin he voivat käyttää käyttäjän henkilökohtaisia tietoja. Lisäksi se antaa heille ehdottoman nimettömyyden, jonka avulla he voivat sitoutua julmuuksiinsa pelkäämättä syytteeseenpanoa.

Samalla on välttämätöntä osoittaa kunnioitusta hakkereille, jotka toisten ihmisten rahan etsimiseksi osoittavat jokaisen kekseliäisyyden ihmeitä keksimällä uuden tavan pettää elektroniikka. Ensinnäkin on syytä kiinnittää huomiota heidän työhönsä pankkiautomaattien ja POS-terminaalien kanssa, joihin he kiinnittävät erityisiä lukijoita, joilla on pääsy pankkikorttitietoihin. Tätä menetelmää kutsutaan kuorimiseksi. Jotta häiriöitä ei voitu hävittää, asiantuntijat suosittelevat vain sellaisia pankkiautomaatteja, jotka ovat turvallisen huollon alaisia ja jotka ovat luotettavia.

Toinen suosikki keino hakkereiden rikoksista on erityinen virusohjelmisto, jonka he kehittävät, mikä tartuttaa tietokoneita ja älypuhelimia käyttäjiä. On syytä huomata, että jokin näistä järjestelmistä on melko yksinkertainen, koska se pakottaa asiakkaan, joka on syöttänyt virheellisesti maksujärjestelmäsivun, joka on vain kopio. Samalla se ilmoittaa järjestelmä, että sinun täytyy syöttää salasana, mutta sen jälkeen, järjestelmä ilmoittaa, että salasana on vanhentunut, ja tällä kertaa, huijarit ovat jo puhdistettu hänen kortin, koska hän yrittää päästä fake verkkosivuilla.

Tilanteen välttämiseksi käyttäjän on säännöllisesti tarkistettava hänen pankkitilinsä tilan. Samaan aikaan kaikki toiminnot on vahvistettava tekstiviestien välityksellä. Erinomainen apu verkkopankin suojaamiseen, virustentorjuntaohjelmien toistaminen. Toinen työkalu, joka auttaa säästämään rahaa, on hankkia niin kutsuttu virtuaalikortti, jonka avulla voit tehdä laskelmia Internetissä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti