Tietopetokset käyttävät mieluummin bitcoineja

14.10.2019

Juuri niin tapahtui, että bitcoinista on melkein perustamishetkestä lähtien tullut melko kätevä rahoitusväline, jonka avulla voit suorittaa maksuja varjokauppoja tehtäessä. Suurin osa käyttäjistä käyttää mieluummin tätä digitaalista valuuttaa, kun heidän on tehtävä ostoksia Darknetissä. Usein käyttäjien on yritettäessä hankkia jotain kiellettyä ensimmäisen kerran Bitcoinista.

On tärkeää huomata, että monien maiden lainvalvontaviranomaiset yrittävät käsitellä varjokaupan ilmenemismuotoja Darknetissa, sulkemalla jatkuvasti peräkkäin erilaisia kauppapaikkoja. Edes nämä pyrkimykset eivät kuitenkaan ole riittäviä vaikuttamaan ainakin jollain tavalla merkittävästi tähän prosessiin. Asiantuntijoiden mukaan pelkästään tänä vuonna Darknet-varjomarkkinoiden kaupan liikevaihto on noin miljardi dollaria. Ihmiset, jotka eivät ole kovin perehtyneet digitaalisten valuuttamarkkinoiden rakenteeseen, uskovat naiivisesti, että bitcoin on täysin tuntematon maksutapa, mutta tämä ei ole kaikkea tapausta, koska suurin osa transaktioista tehdään täysin julkisessa tilassa. Huolimatta siitä, että kryptovaluutalla itsessään ei ole minkäänlaista yhteyttä minkään tietyn henkilön kanssa, seuraamalla tapahtumien historiaa, on lopulta mahdollista määrittää kaikki heidän osallistujansa.

Siksi käyttäjille, jotka ovat melko herkkiä yksityisyyden suojaan, on syytä kiinnittää enemmän huomiota työskentelyyn sähköisten lompakkojen kanssa. On syytä huomata, että esimerkiksi Lightning Network -palvelut selviävät melko onnistuneesti käyttäjien nimettömyyden tarjoamisesta. Alueella ehdotetaan hyödyntävän täysin uutta kehitystä. Vaikka he eivät myöskään pysty tarjoamaan täydellistä luottamuksellisuutta työskennellessään bitcoinien kanssa. Edes tämä seikka ei kuitenkaan aiheuta kiusaamista tietoverkkopetokseille, koska Europolin edustajien raporttien mukaan juuri Bitcoin on suosituin maksutapa, jota Internetin huijarit käyttävät.

Ei ole tarpeetonta huomata, että tällä hetkellä toisen salausvaluutan - Moneron - luojat, jotka tarjoavat potentiaalisille käyttäjilleen huomattavasti korkeamman nimettömyyden, eivät pysty kilpailemaan tasavertaisin ehdoin Bitcoinin kanssa kaikkein perustyyppisissä toiminnoissa. Kuten aikaisemmin, tämä digitaalinen valuutta säilyttää edelleen johtavan asemansa maailman pääalustoilla mahdollisimman tiukasti. Erityisen tutkimuksen aikana saatujen tietojen perusteella oli mahdollista todeta, että osuus koko varjomarkkinoista on vähintään 91% tarkalleen bitkoineista. Tutkimuksen analyysin perusteella tehdään erittäin luottavainen johtopäätös, että kaikista olosuhteista huolimatta Bitcoin on kuten ennenkin edelleen rakastetuin verkkopettorien keskuudessa, rahoitusväline.

Havainnollistavina esimerkkinä bitcoin-suosiosta verkkohuijareiden keskuudessa on paljon tapauksia, joissa hyökkäysten yhteydessä yrityksille tai muille järjestelmille, jotka käyttävät lunastusohjelmaksi lunastuksia, ehdotetaan aina tallettamaan tietty määrä, nimittäin bitcoineihin. Toinen tekijä, joka on petosten tekijöiden lisäkannustin, on se, että suurimmalla osalla käyttäjiä ei ole selkeää käsitystä digitaalisten valuuttamarkkinoiden toiminnasta hyödyntäen sitä tosiasiaa, että ryhmäketjussa tehdyt liiketoimet eivät kuulu peruuttamiselle, petokset pettävät uhrit helposti.

Lainvalvontaviranomaiset puolestaan eivät myöskään istu tyhjäkäynnillä johtaen useita tapahtumia Darknetin laajuudessa. He yrittävät toimillaan jakaa verkkopettorien joukot rikkoen siten heidän tavanomaista yhteenkuuluvuuttaan. Lainvalvontaviranomaisten mukaan nämäkin toimet eivät kuitenkaan riitä, koska on suuri todennäköisyys, että varjomarkkinat kehittyvät edelleen käyttämällä uusia menetelmiä ja petosmenetelmiä. Yhdessä tämän kanssa asiantuntijat huomauttavat, että lisääntyessä paineita varjomarkkinoille lainsäädännön puolella, valtion sääntelyviranomaisille esteettömät kriminalistiset valuutanvaihdot alkavat kehittyä aktiivisemmin. Siksi jopa lainvalvontaviranomaiset itse on pakko myöntää, että kaikki heidän tähän suuntaan toteuttamansa aktiiviset toimenpiteet eivät johda rikollisten rahoitustapahtumien lopulliseen hävittämiseen Internetissä. Tällä hetkellä on olemassa liian monia ihmisiä, jotka haluavat harjoittaa laitonta toimintaa digitaalisten valuuttojen avulla, ja he etsivät varmasti uusia tapoja kiellon kiertämiseksi.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti