Tietokoneen "troijalaiset" käyttävät yhä enemmän käyttäjien laitteita

13.07.2018

Kuten ilmenee toimittaman Check Pointin yhtiön ensimmäisen kuukauden aikana kesän pitkälti aktiivisia haittaohjelmia suunniteltu soluttautua käyttäjien tietokoneita eri puolilla maailmaa. Toiminnan laajuus hakkereita, kasvanut siinä määrin, että on jo tullut kymmenen merkittävimmät verkkouhilta. Samalla on syytä huomata, että johtaja rankingissa on huijarit, jotka kehittävät haittaohjelmia, joiden avulla ne louhitaan kryptovaluutta.

Samaan aikaan asiantuntijat joutuivat huomata, että toimintaa huijareiden kasvoi niin paljon, että vasta viimeisen 4 kuukautta, haittaohjelmien määrä kehittyi kasvoi 50%. Tärkein työkalu, joka valittiin hyökkääjät ovat "troijalaisia", tunkeutuvat toisten ihmisten tietokoneita ja pakottaa heidät tekemään työtä itse. Yksi tunnetuimmista, se Dorkdot, tunkeutuvat käyttäjän laitteen ja varastaa heidän luottamuksellisia tietoja. On syytä huomata, että tämän "Troijan" hyökkäsi noin 7% toimivien järjestöjen ympäri maailmaa. On syytä huomata, että viime aikoina, tämä erityisesti virus kykeni nopeasti ylös kolmanteen asentoon ranking, jossa on kahdeksan.

Petoksentekijöiden tärkein liikkeellepaneva voima on hankkeiden taloudellisten hyötyjen hankkiminen. Työkaluina, cyberhawks nykyistä tehokkaampia ohjelma, joka antaa heille mahdollisuuden ansaita paljon rahaa tämän. Samalla, niillä on taipumus investoida toimiin, mahdollisimman vähän omia varoja. On tärkeää huomata, että asiantuntijat ovat huomanneet mielenkiintoisen kuvio, että huijarit ovat vauhdittaneet rikollista toimintaa, se on kesällä, huipulla lomakauden. Heidän mukaansa oleskelevat virkistäytymispaikkoja, joten käyttäjät eivät ole suojattu, niin kotona työn kautta julkisen Wi-Fi, vain pahentaa tilannetta.

Kun lomalla, ihmiset käyttävät julkisten Internet, jolloin huijarit tunkeutua laitteeseensa ja varastaa tärkeitä tietoja. Seurauksena näistä toimista, hakkerit voi vain ladata mitään tärkeän tiedoston, käyttäjän laite, mutta myös käydä siellä tilien varoilla verkkopankissa.

Samalla, asiantuntijat toteavat, että aseellisen toiminnan kohteeksi, voi tulla paitsi henkilökohtaisen tietokoneen tai kannettavan käyttäjä, mutta myös mobiililaitteisiin. Viime aikoina uudenlainen "Troijan hevonen", joka varastaa tietoja laitteesta omistajat Android-alustasta, ja vaatii suuren palkkion niiden palauttamista. Lisäksi, haittaohjelma, kaappauslaitetta hyväuskoinen käyttäjä voi täysin estää pääsyn omistaja tai kokonaan poistaa sen.

Tässä vaiheessa, todennäköisin hyökkäyksistä huijauksia läpikäynyt asukkaat ja vierailijat Etiopiassa, Mosambikissa ja Mongoliassa. Samalla, asiantuntijat toteavat, että vähiten toimintaa, hakkerit ovat Islannissa, Liechtensteinissa ja Isle of Man. On huomattava, että intensiteetti iskujen petos, ei ole pelkästään alueellinen vaan myös kausiluonteisesti alueellisia. Siten, kun yksi maailman loppu, heidän työnsä on vähennetty minimiin, sitten toinen, se lisää dramaattisesti.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti