Tapaa uusi kouluvuosi uudessa koulurakennuksessa, joka muuttuu perinteeksi

25.08.2017

Vuosittain tiettynä päivänä suurin osa kunnista aloittaa aktiivisen toiminnan, kun tuhannet opiskelijat ottavat paikkansa koulupisteissä. On kuitenkin syytä huomata erityisesti, että oppilaitosten ja oppilaiden toiveet otettiin huomioon oppilaitosten rakentamisen yhteydessä. Joissakin kuntien osastoissa on jo alkanut opiskella, kun taas joissakin kouluissa loma kestää vielä viikon.

Samaan aikaan useimmat opiskelijat ympäri maata ovat alkaneet uuden kouluvuoden. Tässä tapauksessa kannattaa harkita, että monet niistä tulevat uusia tilavia ja valoisia huoneita. Koulurakennushankkeita suunniteltaessa arkkitehdit käyttivät nykyaikaisia tekniikoita ja rohkeita arkkitehtonisia ideoita. Ensinnäkin päätettiin, että aloittelijoille on tarpeen luopua tavallisista kouluopetuksen käytännöistä, ja tilat siirretään "koulutustiloiksi".

Positiivisena esimerkkinä voidaan mainita äskettäin rakennettu Kalatasamin kaupungin koulu nykyaikaisimmalla projektilla. Opettajat ja opiskelijat ovat ylpeitä uudesta oppilaitoksestaan, joka kutsuu vieraita monenlaisia vieraita edustajia. On tärkeää huomata, että suomalaisten rakentajien kokemus on tullut miellyttävän muissa maissa innovatiivisen lähestymistavan ansiosta. Esimerkiksi useimmissa luokissa ei ole lainkaan opettajien pöytiä, jotka ovat tuttuja missä tahansa oppilaitoksessa, sen sijaan, että opettajat opettavat tieteen, keinuvat tuolit.

Lisäksi arkkitehtien rakentamisessa aivan uudenlaisia koulujen tiloja otettiin huomioon rakennuksen positiiviset ja negatiiviset puolet. Niinpä oli mahdollista saavuttaa se uusissa luokissa, ilmanvaihto paranee merkittävästi. Ongelmana on asianmukainen ilmanvaihto, joka häiritsee suurta osaa vanhojen koulujen rakennuksista.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti