Tanskan ja Ison-Britannian välillä on tarkoitus asettaa sähkökaapeli Pohjanmeren pohjalle

03.11.2017

Ison-Britannian ja Tanskan edustajat onnistuivat sopimaan Pohjanmeren pohjasta valmistetusta sähkökaapelista, joka ylittää kaikki voimassa olevat analogit sen keston aikana. Näin ollen on tarkoitus yhdistää Foggy Albionin ja Tanskan sähköverkot, ohittaen vedenesteen.

Tämä asiaa käsittelevien asiantuntijoiden päätös tuli tiedoksi, kun Tanskan energiaministeriö lähetti tämän viestin viralliselle resurssille. Tämän merkittävän toiminnan tuloksena on ensinnäkin, että Ison-Britannian verkko saa lisäkapasiteettia Tanskasta. On syytä panna merkille, että tämän suuren kapasiteetin kaapelin kautta tanskalaisilla energiayhtiöillä on ainutlaatuinen tilaisuus kasvattaa sähkönsä vientitarvikkeita. Samanaikaisesti Tanska saa uutta lisäystä uuden verkoston toimesta ja kasvattaa tuontia Saksan kanssa.

Tässä tapauksessa on syytä huomata, että Tanskan hallituksen rahoittamassa hankkeessa on noin 11 miljardia kruunua, joka on 1,7 miljardin dollarin suuruinen. Samanaikaisesti kaapelin pituus ylittää jopa 750 kilometrin etäisyyden. Asiantuntijat huomauttavat, että tämä on pisimmän linjan suoran lähetyksen maailmassa.

Suunnittelijoiden idean mukaan sen alkuperä, valtatie kulkee Etelä-Jyllannin rannoilta, missä Wyenin kunta sijaitsee. Tämän jälkeen sen pääosa kulkee pitkin merenpohjaa, kunnes se ulottuu Englannin rannikolle. Asiantuntijoiden mukaan kaapelin maakaapeli kulkee alueelta, joka sijaitsee noin 170 kilometrin päässä Lontoosta pohjoiseen. Samanaikaisesti hankkeen mukaan asennetun sähkölinjan tehon on oltava 1,4 GigWattia. Huomionarvoista on se, että tämä luku on sähkön määrä, joka on kolmannes suurempi kuin itse Tanskassa kulutus keskimäärin.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti