Sveitsin väestö, ehdottomasti bitcoiinia vastaan

11.06.2018

Asiantuntijat huomauttavat, että Sveitsin kansalaisilla on hyvin radikaaleja tunteita. Myös heidän mielestään vuonna 2008 puhjenneen kriisin tulos on lisännyt suuresti käyttäjien huomion kryptovoitteihin, sillä se koskee suurelta osin bitcoinia. Tämä osoittaa selvästi halu siirtyä markkinoille, jolla ei olisi yhteistä keskusta, ja se oli vapaampi.

Siksi kaikki osoittaa, että ihmiset pyrkivät hajauttamiseen, koska he ovat jokaisen kriisin aikana ainoa, joka kärsi suurimmista tappioista. Ja niin, voimakkaasti lisääntynyt kiinnostus krypto-valuuttoihin voidaan luonnehtia protestin osoittamiseksi keskitettyyn talousmalliin. Samanaikaisesti sveitsiläinen yhteiskunta ei halua, että sen hallitus jäisi eroon talousprosesseista ja järjesti kansanäänestyksen koko maassa "oikealle rahalle".

Siksi Sveitsin kansalaisten on tehtävä päätös, joka voi antaa keskuspankille yksinoikeuden laskea seteleitä. Tämä johtaa siihen, että liikepankit ovat saamatta monia etuoikeuksia ja joutuvat työskentelemään vain niillä käytettävissä olevilla keinoilla. Ja jos kansanäänestyksessä tavalliset kansalaiset saavuttavat menestyksen, maan pankkisektori odottaa merkittävän liikkumisen.

Rahoitusanalyytikot puolestaan pelkäävät, että tämän kansanäänestyksen tuloksilla saattaa olla merkittäviä vaihteluja pankkijärjestelmässä. Heidän mielestään tämä voi johtaa vakaviin seurauksiin kuin Brexit, tai jopa se voi aiheuttaa paniikkia rahoitusmarkkinoilla. Lisäksi keskuspankin antaminen tällaisille toimivaltuuksille voi johtaa siihen, että luottojärjestelmä muuttuu täysin keskitetyksi, koska hallitus itse asiassa valvoo sitä. Tämä on todennäköisesti asiantuntijoiden mielestä vain populistinen askel, koska Sveitsi, vähemmän kuin kaikki maat kokivat kriisien ilmiöitä. Lisäksi sen valuutta on melko vakaa.

Näin ollen kansanäänestyksen myönteinen tulos johtaa varmasti pankkisektorin keskittämisen lujittamiseen, jota monet ihmiset eivät voi hyväksyä. Tätä taustaa vasten markkinat ovat krypto-valuutat, jotka näyttävät paljon houkuttelevammilta, koska yhden keskuksen puuttuminen on mahdollista. Keskittämisen tiukentuminen voi johtaa uusiin rahoituskriisiin. Nimittäin äskettäin Euroopan ja Yhdysvaltojen hallitukset liittävät sääntelijöitään yhä suuremmilla valtuuksilla.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti