Suosittujen pelien luoja suunnittelee Helsingin ja Tallinnan tunneliyhteyden

15.11.2017

Kun yrityspäällikkö Rovio Peter Vesterbaka aloitti aloitteen, jossa ehdotetaan perehdyttämistä maanalaisen tunnelin rakentamisen rahoittamiseen. Hänen ajatuksensa mukaan on mahdollista rakentaa Viron ja Suomen pääkaupunkien välinen tunneli, mutta ei houkutella varoja valtion budjetista.

Hänen aikanaan Vesterbakasta tuli kuuluisa suosituimmuudestaan Angry Birds. Nyt hän tarjoutui hyödyntämään vain ulkomaisten sijoittajien rahaa, rakentaakseen tunnelin, joka välittäisi Tallinnan ja Helsingin välisen viestinnän. Erityisesti tunnetun yrityksen entinen päällikkö suunnittelee, että rakentaminen rahoitetaan lähinnä Kiinan liike-elämän edustajilta. Samalla hänen ideansa mukaan suurin osa tunnelien valmistamisesta, kiinalaisesta tuotannosta, olisi myös käytettävä. Hänen laskelmiensa mukaan yrityksen onnistumisen vuoksi riittää hankkimaan 12 tunnelointimekanismia, jotka on tehty myös Kiinassa.

Kuten Peter Vesterbaka on julistanut, aloittaakseen rakentamisen, se on mahdollista jo seuraavana vuonna. Jotta hanke saataisiin menestyksekkääksi, on tarpeen, että Suomen ja Viron hallitukset tukevat tätä aloitetta. Hän uskoo myös, että hänen hankkeensa mukaan se säästää aikaa rakentamisessa ja sen sijaan, että aiemmin suunnitellut työaikaa tehtäisiin 2030 mennessä, tekemään tämä aikaisemmin 10 vuoden ajan. Aikaa asiantuntijat arvioivat tätä hanketta ja päätyivät siihen, että sen toteuttamiseen tarvitaan noin 15 miljardia euroa.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan ehdotetaan käytettäväksi japanilaisia tai kiinalaisia suurnopeusjunia, jotka kehittyvät noin 350 km / h liikenteena. Näin ollen matka pääkaupungista toiseen pitäisi olla 20 minuutin sisällä. Asiantuntijoiden mukaan tällaisen junan yhden lipun hinta on 50 euroa. Samalla on syytä huomata, että tällaisen rakentamisen mahdollisuutta on keskusteltu pitkään. Joten vuonna 2008 Helsingin ja Tallinnan kaupunginjohtajat allekirjoittivat vastaavan asiakirjan, jossa ilmoitettiin molemminpuolisesta aikomuksesta liikennevälineiden kehittämiseen.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti