Suomi sijalla 8 kallein Euroopan unionissa

19.06.2017

Ensinnäkin hintojen alkoholijuomien ja tupakkatuotteiden huomattavasti kalliimpaa kuin muualla Euroopassa. Lisäksi palvelu hotelleissa ja ravintoloissa, samoin, on pitkälti yli tarpeen kiinnittää muissa EU-maissa. Samaan aikaan, Suomen kansalaisia maksamaan kertaluokkaa vähemmän palveluja mobiilioperaattoreille ja internetin käytöstä.  

Lisäksi vähittäishinnat kulutustavaroiden, on myös paljon suurempi kuin useimmissa Euroopan unionin. Mukaan tekemän tutkimuksen Tilastokeskukseen, tässä kertomuksessa todetaan, että Suomessa hinnat ylittävät keskiarvo Euroopassa on 21%, joukossa 28 maassa Commonwealth.  

Niinpä sijoitusta Euroopan maista Suomi on tiukasti asettunut kahdeksanneksi. Vertailun kallein maa asua EU, Sveitsi toteuttaa vähittäishintojen kuluttajahintoihin, mikä ylittää 61% keskimääräinen suoritustaso kaikkien Euroopan maissa. Seuraaja Sveitsi, ratkaistaan Islannissa, Norjassa ja sitten Tanskassa, Irlannissa, ja sitten seuraa Ruotsi, Luxemburg ja pysyy seitsemännellä sijalla.  

Helpoimmin kaikilta osin kuluttajalle, tutkijat ovat tunnistaneet Makedoniassa, jossa hintataso, lähes 50% pienemmät kuin keskiarvo koko EU: ssa.  

Tutkijat totesi, että tupakkatuotteita ja alkoholijuomia Suomessa ovat melko kalliita verrattuna keskimääräisiin tietoihin. Samaan aikaan, hotelli- ja ravintola-sekä tarjoaa erittäin korkea yli eurooppalaisen keskiarvon. Samalla suomalaiset on paljon halvempaa käyttää mobiilipalveluiden ja internet-yhteys. Lisäksi Suomen kansalaiset ovat paljon pienempiä kuin muut eurooppalaiset käyttävät sähköä.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti