Suomi pyrkii kehittämään Arktisen

24.05.2017

Nimittäin - infrastruktuurin kehittämiseen alueella. Tämä oli ilmoittanut 24 toukokuu 2017 viralliset edustajat viranomaisten. Koska tämän kuun alussa, maa on ottanut paikan yksi puheenjohtajista Arktisen neuvoston, tänään julkaissut virallisen pyynnön Norjaan. Siinä ehdotetaan yhteistä työtä kehittämisestä rakentamisen rautatieyhteydet arktisen alueen.  

Independent Barentsin tarkkailija kertoo, että ministeri Suomen liikenne- ja viestintäministeriö Anne Berner, virallisessa kirjeessä Norja liikenneministeri osoitti ehdotuksen tutkimuksen ja kehityksen tämän liiketoiminnan hanke tasolla kahden valtion.  

Kirjeessä totesi, että Pohjoisen jäämeren alue, jolla on kaikki edut kehittämiseen paitsi Norjassa ja Suomessa, mutta myös muissa Euroopan maissa. Hän tarjoaa suuria mahdollisuuksia kansallisille hallituksille. Ministeri uskoo, että tämä hanke ei pitäisi pitää erillisenä, vaan yhdessä hankkeen tehdyn valokaapelin kautta Koillisväylä, kuten aiemmin ilmoitetusta.  

Yritys Cinia Group Oy osoitti liikekumppaneita kaapeli hanke, joka voi yhdistää Euroopan ja Aasian kautta arktisella alueella. He arvioivat, että noin $ 700 miljoonaa euroa.  

Anne Berner viime vuonna, on jo ilmoittanut, että tämä tie voi tulla osa liikennejärjestelmää Euroopassa, kuten todettiin kokouksessa Pohjois komitean. Juuri tämä oli kuitenkin yhdistää eurooppalaisia hankkeita rakentamiseen tunneli Helsingin ja Tallinnan välisen.  

Ministeri kertoi, että hankkeen kehittymistä junaradan voidaan käyttää osana kehittämissuunnitelma kehitykselle Pohjois-Lapin. sen töiden odotetaan valmistuvan vuoteen 2040 mennessä.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti