Suomessa köyhien perheiden määrä kasvaa tasaisesti

22.12.2017

Kuten THL: n osastolla on jo todettu, Suomessa todetaan, että yli 60 tuhannella perheellä on merkittäviä aineellisia vaikeuksia. Lisäksi tutkijat totesivat, että köyhien perheiden määrä on kasvamattomana.

Toteutettujen tutkimusten ja yksityiskohtaisten tutkimusten aikana terveysviraston asiantuntijat totesivat, että viime vuosina suomalaisissa perheissä on tullut tavallista kuluttaa enemmän ja enemmän rahaa jouluksi, jolloin lomat ovat monenlaisia yritysostoja. Sitä vastoin tutkimuksessa mukana olevien asiantuntijoiden huomion mukaan havaittiin, että liian pienen tulotason perheiden määrä kasvaa jatkuvasti.

Niinpä sen jälkeen, kun asiantuntijat olivat tehneet kaiken tarvittavan tiedon keräämiseen liittyvän työn, he näkivät kuvan, jossa yli 60 000 lapsiperhetä oli epäoikeudenmukaisen turvallisuustason alapuolella. Lisäksi tutkijat havaitsivat epämiellyttävän kuvion, mikä osoittaa, että suurin osa aineellisista vaikeuksista on pienissä lapsissa. Tätä taustaa vasten ei ole eroa vanhempien, jotka nostavat lapsiaan yksin, taloudellisesta tilanteestaan, on vieläkin huonompi. Tämän luokan joukossa on edelleen riski köyhyyden ylittämiselle.

Ja toinen mielenkiintoinen havainto tehtiin asiantuntijoiden työn aikana, ja totesi, että jopa niissä perheissä, joissa vanhemmilla on korkea-asteen koulutusta, heidän tulonsa pienenee voimakkaasti. On myös mahdollista saada selville myös syy tähän ilmiöön, sillä korkeasti koulutettujen suomalaisten keskuudessa on erittäin korkea työttömyysaste, joka ei salli työskentelyä erikoisalalla. Näin ollen käy ilmi, että jos 22 vuotta sitten perheiden määrä, jossa vanhemmilla on korkeakoulututkinnot, oli korkeintaan 5 prosenttia, samaan aikaan kuin nykyään 20 prosenttia pienituloisista perheistä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti