Suomen viranomaiset yrittävät hallita kiinteistökauppoja

20.10.2017

Hyvin pian suomalaiset virkamiehet lupasivat ottamaan käyttöön uusia lainsäädäntövälineitä kiinteistösijoitusten valvomiseksi. Ensimmäisessä puheessa tämä kysymys koskee maan strategisesti tärkeitä esineitä tai alueita.

Tällä hetkellä valmisteluvaiheessa, joka sisältää rajoituksia kiinteistöjen myynnistä ulkomaiden kansalaisille, on parhaillaan valmistautumassa harkintaan. Jos se hyväksytään, Suomen viranomaiset aivan oikeutettua, jonka avulla on mahdollista peruuttaa hyväksi valtion minkäänlaista kiinteistöjen välittömässä läheisyydessä sotilasalueilta tai yksiköitä.

Suunnitelmissa on, että hallitus kykenee täysin tutkimaan uuden lakiesityksen kaikki artiklat ensi vuoden toukokuussa. Tämän asiakirjan tarkoituksena on luojien mielestä varmistaa, että virkamiehillä on kaikki tarvittavat keinot, jotta he voivat käsitellä sisäisiä turvallisuuskysymyksiä. Niillä on siis uusi velvollisuus, jolla valvotaan kaikkia myyntitoimia strategisten tilojen läheisyydessä.

Puolestaan Timo Lankinen, jolla on virka valtiovarainministeriön, sanoi, että viranomaiset, annetaan uusi mahdollisuus, johon heillä on tukea luetteloa, josta ilmenee kaikki tiedot strategista merkitystä objektin. Tämän asiakirjan perusteella virkamiehet voivat navigoida tällaisissa asioissa.

On huomattava, että syy syntyi tämä lasku oli pelko Suomen viranomaisten osalta, että jotkut ulkomaan kansalaiset ostaa kiinteistöjä lähellä olevien esineiden puolustusvoimiin. Näin ollen tämän osaston edustajat haluavat olla varmoja siitä, että kukaan ei osta kiinteistöjä lähialueellaan ja pyrkii epämääräisiin tavoitteisiin. Ja siksi lainsäätäjät päättivät tehdä aloitteen omissa käsissään.

Lue myös:

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti