Suomen viranomaiset haluavat asettaa asiat luottomarkkinoille

14.09.2018

Jotta saataisiin kuva reaaliaikasta luottomarkkinoilla, Suomen hallitus päätti luoda yhtenäisen rekisterin velallisille. Tässä asiakirjassa kerätään tietoja kaikista lainanottajista, joilla on viivästyskorkoja luottomaksujen yhteydessä. Näin ollen maan viranomaiset päättivät puuttua asiaan, kun lainoja on huomattavasti kasvanut.

Ongelmana on se, että tällä hetkellä velkojien käytettävissä ei ole sellaista tietokantaa, jonka avulla saataisiin lisätietoja lainanottajasta. Kaikki, mitä voidaan käyttää pankkiirien tänään on tietoa, joka listaa rikkomukset säännöllisesti maksuja lainaa. Erkki Kontkanen, yksi kirjoittajista hankkeen, ilmaisi luottavansa siihen, että on tullut aika tällainen rekisteri ilmestyi, koska luotonanto alalla kehittyy, joka tarjoaa enemmän ja enemmän uusia ohjelmia. Avulla tällaisen asiakirjan, voit etukäteen estää liiallisen innostuksen monien suomalaisista kotitalouksista, estäen siten liiallisen velkaantumisen.

Lisäksi Suomen viranomaiset ovat vakuuttuneita siitä, että tällainen lähestymistapa voi osaltaan vaikuttaa lainojen korkojen tiettyyn vähenemiseen. Samanaikaisesti velkojien olisi otettava vastuullisempi lähestymistapa lainaajien nimet tarkastamiseen. Ensinnäkin on tarpeen tarkistaa, onko asiakas kykenevä maksamaan, muutoin jo lainanantajat itse joutuvat rangaistuksiin. On syytä huomata, että alustavien arvioiden mukaan tämän rekisterin luominen edellyttää vähintään 20 miljoonaa euroa. Samalla, Anti Hakkyanen johtaja oikeusministeriö sanoi, että hän suhtautuu myönteisesti tällaisen asiakirjan, koska pitkään se oli tarpeen maan toteuttaa toimenpiteitä, jotka vähentäisivät olevien luottojen määrää velkoja kansalaisten.

Samaan aikaan, virallinen johtaja oikeusministeriön maassa, sanoi, että pitäisi ryhtyä tiukkoihin toimiin, jotka koskevat itse lainanantajat tarjoavat erittäin aggressiivinen markkinointikampanja osalta luotonanto alalla. Suomen hallitus ei halua, että sen kansalaiset pysyvät riippuvaisina veloistaan ja ottavat jatkuvasti vastaan kaikki uudet kuluttajalainat, jotka houkuttelevat heidän saavutettavuuttaan. Hokkyanen lupasi siis, että viranomaiset ryhtyvät kaikkiin toimiin varmistaakseen, että velkojan markkinointiyhtiöt noudattavat tiukempia sääntöjä. Näillä toimenpiteillä ei ole tarkoitus rankaista jokua vaan suojella ihmisiä itseltään liiallisesta luottotappioiden kertymisestä.

Ensi kuussa hallitus aikoo esittää parlamentille ehdotuksen uudeksi lainsäädäntöaloitteeksi. Siinä käsitellään erityisesti sellaisia asioita kuin koron sääntely, samoin kuin kulutusluotonanto. Lisäksi Suomen kansanedustajat harkitsevat sääntelyä koskevia muutoksia, joiden tarkoituksena on tiukentaa lainanantajien toteuttamien markkinointikampanjoiden täytäntöönpanoa. Erityisesti tätä varten kehitetään uusia sääntöjä ja rajoituksia.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti