Suomen talouden pankkisektori on jaettu kahden jättiläisen kesken

16.04.2018

Finanssialan asiantuntijoiden tekemän selvityksen mukaan toistaiseksi Suomen pankkiala on keskitetympi osaksi muun muassa Euroopan unionin maita.

Samaan aikaan on tärkeää huomata, että tässä vaiheessa soveltamisalan taloudellisten vaikutusten maassa, melko tiukasti jaettu vastuualueet kahden suurimman pankkeja maassa, kuten Nordean ja OP. Erityisesti sen selvittämiseksi, mitkä pankit vaikuttavat eniten rahoituspalvelumarkkinoilla, maan keskuspankki päätti suorittaa tutkimuksen.

Tutkijoiden tutkimusten aikana suurin osa suomalaisille asiakkaille myönnetyistä asuntolainoista on 70%. Tämä tosiasia, melko kaunopuheisesti, osoittaa, että valtaosa suomalaisista haluaa palvella maan suurimpiin rahoituslaitoksiin. Samalla, tutkimustyössä, tutkijat huomasivat, että useimmat liikkeelle laskemia lainoja asuntolaina ohjelma, erilaisia kotitalouksissa on melko suuri, ja merkitsisi noin 96 miljardia euroa. Nämä seikat täysin pyyhkäisee pois epäilee, että kaksi suurinta taloudellista jättiläiset ovat jakautuneet, lähes kolme neljäsosaa markkinoilla, ovat hallitsevassa asemassa, paitsi alalla luotonanto kotitalouksille, mutta myös tarjoamalla kohdennettuja lainoja liike-elämän edustajille. Samanaikaisesti myös talletusmarkkinat eivät jättäneet huomiotta Nordean ja OP: n huomion, koska he pystyivät saamaan vahvasti johtavan aseman.

Suoritetun työn tulokset johti kuitenkin siihen, että Suomen pankkijärjestelmä on keskitetympi muiden Euroopan maiden taustalla. Näin ollen meidän on myönnettävä, että saatuaan raportin tilastokeskuksen, suomalainen keskuspankki tuli pettymys johtopäätös, huomauttaa, että nykyinen tilanne, kantaa mitattavissa riski. Ensinnäkin uhka on se, että jos yhtäkkiä kaikki suurimmista pankeista maassa, jolla on tällainen vaikutus talouteen, joutuu mitään ongelmia, muut pankit maassa, lähes välittömästi alkaa kärsiä vakavista vaikeuksista työtä.

Kommentit

Ei vielä kommentteja

Kirjoita kommentti